Alice Cooper – på Greenen

Stjärnans dag i Sverige: Rockröj på Gröna Lund, mingel och golf

1 av 4 | Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
EN MINI COOPER? NÄ EN GOLFBIL Alice Cooper lämnade spelningen på Gröna Lund i går i en golfbil. Men färden blev inte lång. 75 meter bort väntade ett mingel till legendarens ära.
ROCKBJÖRNEN

Vad är det som innehåller en städad golfrunda, en utsåld hårdrocksspelning, en blodig avrättning i giljotin och ett exklusivt mingel med drinkar?

Jo, Alice Coopers Sverigedag.

Klockan har just slagit 20 när hårdrockslegendaren Alice Cooper, 63, stiger upp på Gröna Lunds scen iklädd svarta skinnkläder och sminkade ögon.

Folkmassan jublar.

Konserten är helt utsåld och utanför står hundratals besvikna fans i den till synes oändligt långa kön.

Framför scenen trängs 14 500 Cooper-fans. Det är tonåringar, småbarnsföräldrar med barnvagnar och flera äldre par. Alla har en sak gemensamt: när Alice Cooper börjar spela, formar de handen till ett hårdrockstecken.

Allsången under låten ”Poison” hörs över hela Djurgården.

Riktigt huvudlöst

Strax efter klockan 21 är det dags för Alice Coopers avrättning. En stor giljotin rullas in på scenen. Under dramatiska omständigheter ryker Coopers huvud. En bödel som spottar blod kastar det svarthåriga huvudet över scenen.

Skämtade om Cruise

Mirakulöst nog återuppstår den gamle rockräven lagom till extranumret.

Alice Coopers förmiddag var betydligt mer städad. Han besökte Kallfors golfbana utanför Järna, iklädd rutiga byxor, svart vindjacka och kritvit keps. Med på golfrundan var radioprofilen och krögaren Anders Timell som vittnade om att hårdrockaren inte kunde låta bli att skämta.

– Alice Cooper berättade just om att vissa puttar är som Tom Cruise. ”They look straight but they aren’t”, skriver Anders Timell på Twitter.

”Fantastiskt”

Efter spelningen på Gröna Lund väntar en golfbil bakom scen. Alice Cooper hoppar in på passagerarsätet och får frågan om hur han tyckte att spelningen gick.

– Det var fantastiskt, säger han och rullar ljudlöst i väg.

75 meter bort ligger sidoingången till Gröna Lunds teater. Där väntar de exklusivt inbjudna gästerna på att få skåla med stjärnan.

Alice Coopers huvud sitter på plats och allt blod är borttvättat. Nu väntar champagnen.