Det här är gräsligt, Gallagher

till Beady Eye

ROCKBJÖRNEN

HULTSFRED. Det här är bara gräsligt.

För alla inblandade.

Det kan inte vara lätt att vara Liam Gallagher. Han brukade stå på de största festivalscenerna och stirra ner tiotusentals människor i skorna. I dag ser verkligheten annorlunda ut. Framför allt på Hultsfred 2011.

Fågelholkar?

Gallaghers nya grupp Beady Eye, som han bildade efter att Oasis splittrades för gott, spelar inför en publik som är så liten att den knappt syns. Rösten ekar ensam mellan sjön Hulingen och några ledsna björkar.

Arrangörerna säger att de har sålt 10 000 biljetter. Majoriteten av besökarna måste i så fall ha tillverkat fågelholkar i skogen.

Oasis sämsta

Musiken finns det inte mycket gott att säga om. Beady Eye är en drönarversion av Oasis sämsta 2000-talsskivor. Singeln ”The roller” är möjligtvis ett undantag. Där finns en viss substans. Kan bero på det var John Lennon som skrev melodin (”Instant karma”).

Regnkoman försvinner vid ett tillfälle. När hiphopgruppen Odd Future lämnar området mitt under Beady Eyes konsert klänger ett hundratal fans sig fast vid turnébussen. Stressade vakter får mota undan dem med bryska knuffar.

I skrivande stund skulle jag vilja åka åt samma håll som bussen.

Bort härifrån.

FAKTA

Beady Eye

Scen: Green stage

Bäst: Inget.

Sämst: Allt.