Säkert, begåvat & unikt

Så många får Anna Ternheims turnépremiär

Foto: Foto: LINNÉA PETTERSSON/ROCKFOTO
EN STOR ARTIST Anna Ternheim är mer självsäker än någonsin på scenen.
ROCKBJÖRNEN

GÖTEBORG. Hon har skalat av musiken ner till märgen.

Den rotakustiska formeln kan göra vilken stor popartist som helst livrädd.

Men Anna Ternheim låter mer självsäker än någonsin.

Knappt upplyst på scenen. Lite rök sipprar ut över bland väderbitna gamla gitarrer, slitna skinnmöbler och nån nyss öppnad flaska rödvin. Det går inte att höra någon av teaterns 785 personer andas.

Miljön för Anna Ternheims akustiska turnépremiär är fulländad och med det står dörren till sångerskans begåvning vidöppen för alla att se. Framför allt hur hon har utvecklats.

Växt som artist

Med inspelningen i Nashville och tiden tillsammans med bland andra legendaren Dave Ferguson har hon växt som artist, sångerska och, framför allt, gitarrist. Anna låter numera lika övertygande i rösten som hon gör som fingerplockande gitarrist i den krävande akustiska folkfåran.

Dynamisk duo

I höstas gjorde Ternheim ett exklusivt gig på Södra Teatern tillsammans med de Nashville-musiker som medverkat på ”The night visitor”. Mest spår då satte den avslappande kemin mellan Anna och Ferguson. Nu är han med som sångerskans enda sällskap och duon hittar precis samma avslappnade dynamik. När Daves decennier av countryrutin och charmsävliga humor möter Ternheims värme och begåvning, och det händer ständigt i kväll, är vi gäster på en unik konsert som egentligen aldrig borde ta slut.

FAKTA

Anna Ternheim

Turnépremiär på Lorensbergsteatern i Göteborg

Publik: 785 personer, utsålt. Längd: 95 minuter. Bäst: ”Bow your head”, ”I’ll follow you tonight”, ”The longer the waiting (the sweeter the kiss)” bland andra. Sämst: ”Ghost of a man” lyfter inte riktigt.