”Madonna var bäst när hon hånglade med Britney”

Anton Hysén och Nöjesbladets största Madonna-fans frossar i ’the material girl’

1 av 4 | Foto: AP
”Bäst när hon hånglade med Britney" Anton Hysén tyckte Madonna var som allra grymmast när hon kysste Britney Spears på scen på MTV-galan.
ROCKBJÖRNEN

1. Vilket är ditt bästa Madonna-moment?

2. Vilken är din favoritlåt?

3. Vilken är Madonnas bästa outfit?

4. Vilket blir popstjärnans nästa drag?

Joacim Persson, recensent, Aftonbladet

1. Klyschigt val men det är omöjligt att väja MTV Video Music Awards 2003. Spears/Aguilera-kyssen. Egentligen spelar det ingen roll vilken symbolik det finns bakom den – teorierna haglar – men precis som under hela sin karriär vet sångerskan precis hur hon ska provocera. Och när hon ska göra det.

2. Finns ju ruggigt många. ”Papa don't preach” för att det är en in i minsta detalj briljant poplåt. Den stråkmörka Orbit-balladen ”Frozen” för att den är ett lysande exempel på Madonnas kameleontgen.

3. Jag tillhör Okej-generationen. Madonnas "Like a virgin”-era formade hela min uppväxts syn på hur en stark kvinna såg ut. Feminin, edgy och stenhård.

4. Andra skulle förmodligen surfa på nostalgivågen vid det här laget. Inte Madonna. Hon har alltid vägrat att upprepa sig själv. Så ett album där hon samarbetar med Skrillex kanske, gärna omedelbart. Så glömmer vi den här senaste haveribleka albumfadäsen.

Anton Hysén, fotbollsspelare

1. Det bästa var när hon hånglade med Britney Spears och Christina Aguilera på MTV–galan. Det var så bra, det chockerade alla och jag tycker att det var otroligt häftigt. Det glömmer man aldrig. Det var asballt.

2. Jag har tre stycken. ”Don’t tell me”, ”Music” och ­”Miles away”. De är otroligt bra. Jag lyssnar på de flesta men de är de jag lyssnar på mest. De får mig i ett bra mood.

3. Jag gillar den cheerleading-outfiten som hon har när hon gör ”Give me all your luvin’” med Nicki Minaj. Hon har tofsar på axlarna och hon ser ut som en blandning mellan en cheerleader och en konduktör.

4. Hon lyckas med det mesta, så just framtiden, jag tror inte att hon behöver tänka så mycket på den.

Zandra Lundberg, reporter, Nöjesbladet

1. När Madonna i trashig bröllopsklänning kommer in till ”Like a virgin” under ”The virgin tour” och skriker ”Will you marry me?” till publiken. Gåshud deluxe!

2. ”Borderline”. Den är som balsam för själen, pop har aldrig låtit så perfekt!

3. Den här supermaffiga korsettklänningen hon har på ”Like a virgin” omslaget är så snygg att jag fanimej blir tårögd när jag ser det. Och permanenten!!! Sådana får man inte tag på nu för tiden!

4. Lägga ner, hoppas jag. Stackarn har jobbat på övertid sedan 1990.

Jan-Olov Andersson, recensent, Nöjesbladet

1. Bodde 1984 i New York. Jag fick en intervju med Madonna – där hon skällde i en kvart för att jag hade fått en förhandskassett av ”Like a virgin”. Till sist lugnade hon ner sig. Hon satt i spetsbehå och trosor och sminkade sig. Hela den lilla husvagnens väggar var klädda med speglar. Jag visste aldrig var fan jag skulle fästa blicken ...

2. ”Express yourself”. Har både en oerhört smittande vers och refräng, det är pop och dansmusik i en oslagbar förening och texten är ett slags koncentrat av den raka feminism som Madonna predikade när hon var som bäst. Dessutom resulterade ­låten i en av alla tiders bästa musikvideor, ett ­tidigt jobb av David Fincher, numera världsberömd film­regissör.

3. Kläderna i filmen ”Susan, var är du?”. Jackan, de genomskinliga blusarna, behån, handskarna… allt det påverkade hur en hel generation unga kvinnor ville se ut.

4. Förhoppningsvis hoppar hon av sin tro på den där mystiska kabbalah-religionen. Hennes fräcka humor försvann längs den vägen. Och det vore mer spännande med en återförening med Pat Leonard (som hon skrev LP:n ”Like a prayer” med) än det poänglösa sökandet efter att framstå som klubbigt modern.

Sandra Wejbro, recensent, Nöjesbladet

1. Hennes fejkonani på ”Blonde ambition”-turnén bröt barriärer för vad man får göra som stor mainstream-popstjärna. För mig personligen var det enormt stort att få se henne live för första gången på Ullevi för två år sen.

2. ”Like a prayer” är en av världens bästa låtar, någonsin. Hela skivan är lysande. Hon gjorde upp med religionen, sin pappa och samhällets moralkonventioner samtidigt som hon skapade makalös popmusik.

3. Jag älskade emo-looken i ”Frozen”-videon. Att ha Sean Penn vid sin sida är också en succéoutfit för de flesta.

4. Skita i gubbar och åldersfascister och fortsätta göra exakt det hon vill.

NÖJESBLADET