D'Angelo matförgiftad – ställde in i Göteborg

Stor besvikelse i publiken

1 av 4 | Foto: BULLS/CAMERA PRESS/JEN MALER
D'Angelo tvingades ställa in spelningen i Göteborg i sista stund.
ROCKBJÖRNEN

I går kväll skulle soulartisten D'Angelo spelat på Trädgår'n i Göteborg.

I sista stund blev dock konserten inställd.

Orsak: Matförgiftning.

Det gick en stor suck genom publiken när arrangören meddelade från scenen att D'Angelo ställt in.

– Han kom hit en timme innan han skulle börja, satt kvar i bussen och mådde inte bra. Han visade symptom på magsjuka och blev sämre. Till sist var han så pass kass att han inte kunde uppträda, säger Daniel Johansson, arrangör på Kulturbolaget i Göteborg.

”En besvikelse”

Allt pekar på att D'Angelo insjuknade redan innan han kom till Göteborg. En av de 600 i publiken som trumpet fick vända på klacken är William Jonasson Cohen, 19:

– Det är en besvikelse. D'Angelo har varit borta länge, och det här skulle bli den stora återkomsten. Jag hade laddat upp och hade bra energi. Det blev ett väldigt abrupt slut på en bra stämning, säger han.

Senast den amerikanska soulartisten spelade i Sverige var i Filiadelfiakyrkan i Stockholm i slutet av januari i år. Detta efter att ha haft ett uppehåll på cirka elva år från livescenen. Under pausen har D'Angelo kämpat med drogproblem, och blivit gripen då han försökte köpa sex av en undercoverpolis. Han har även haft en förhållande med soulsångerskan Angie Stone och har en son tillsammans med henne.

Satsar på comeback

Nu satsar 38-åringen på att göra en ordentlig comeback. Under 2012 ska han släppa sitt första studioalbum sedan superhyllade plattan ”Voodoo” 2005. I tisdags spelade han, två timmar försenad, på Vega i Köpenhamn och på lördag är det tänkt att han ska inleda en gemensam USA-turné med bland andra soulkollegan Mary J Blige. Om magen repat sig – vill säga.

När fansen i Göteborg fick beskedet om att spelningen var inställd, var det många som ropade ”Neeeej!” högt i lokalen. Medan D'Angelos band bussades ifrån nattklubben, valde en stor del av publiken att stanna kvar på stället. De som köpt förköpsbiljetter till spelningen i Göteborg får automatiskt tillbaka pengarna på sina konton, och resten blev ersatta i dörren i går.

FAKTA

Andra artister som sjukskrivit sig från jobbet

Metallica

Skulle ha spelat i Globen i mars 2009, men sångaren James Hatfield blev magsjuk och fick akut föras till sjukhus. Bandkollegan Lars Ulrich fick den otacksamma uppgiften att meddela publiken från scen. Efteråt hyllade bandet dock restaurangen.

Rihanna

I oktober-november förra året blev fansen i både Stockholm och Malmö besvikna när Rihanna ställde in två av tre planerade Sverige-spelningar. Orsaken var influensa.

Tove Styrke

Hade en rad spelningar inbokade den här sommaren, men tvingades ställa in hela turnén då hon kände sig utarbetad och behövde vila.

Tara Moshizi

ARTIKELN HANDLAR OM