Ny superbokning till Rockbjörnen

Foto: Sony Music
Från vänster: Mats Norman och Erik Nordström utgör Lilla Sällskapet.
ROCKBJÖRNEN

Debutalbumet "Om vingarna bär" fick fyra plus av Aftonbladet. Lilla Sällskapet är senaste superbokningen till Rockbjörnengalan.

Nöjesbladets musikrecensent Tara Moshizi kallade duon för "snillen" och deras musik för ett "underverk". Nu kan Nöjesbladet avslöja att Lilla Sällskapet är den senaste bokningen till galan på Gröna Lund.

– Det känns jättekul att vi ska spela på Gröna Lund. Jag gillar Rockbjörnen eftersom det är folkets pris, säger Mats Norman, som tillsammans med Erik Nordström bildar duon Lilla Sällskapet.

Stockholms musikscener brukar domineras av manliga artister  – men inte Rockbjörnens. Under galan spelar hälften män och hälften kvinnor.

– Det där tycker jag är skitviktigt. Jag hatar slappa festival- och klubbarrangörer som inte fattar att det finns många bra kvinnliga artister, säger Mats Norman till Nöjesbladet.

Icona Pop, Panetoz, Alina Devercerski, Dead By April och Moa Lignell spelar också på Rockbjörnen den 29 augusti. Alla är välkomna till musikfesten. Det enda som krävs är entrén till Gröna Lund (190 kr) eller Gröna kortet.

FAKTA

Rockbjörnen

Datum: Onsdag 29 augusti 2012 Tid: 20.00 Entré: 190:- eller Gröna kortet Programledare: Sanna Bråding och Aftonbladets Kristoffer Hindhammar
Fakta: Lilla Sällskapet Mats Norman och Erik Nordström bildar tillsammans Lilla Sällskapet. I våras släppte duon debutalbumet "Om vingarna bär", i sommar har singeln "Jag vill ut" spelats varm på radio. Vid sidan av Lilla Sällskapet är Mats Norman DJ och producent för Maskinen och Erik Nordström utgör ena halvan av Ansiktet. ”Lilla Sällskapet består av två snillen och en synth. Typ. Och ibland krävs det inte mer än så för att skapa ett underverk” skrev Nöjesbladets musikrecensent Tara Moshizi om debutalbumet och delade ut fyra plus.