Grandios pop i trotsig show

Patrick Wolf vinner ännu ett slag – i blond peruk

ROCKBJÖRNEN

Framförandet är inte ­perfekt, humöret ­knappast på topp. Men Patrick Wolf har ett stort, bultande pophjärta.

I bland är det precis allt man behöver.

Han ogillar att bli kallad flambojant, men gör lite för att bevisa belackarna motsatsen.

Redan i första numret ”The bachelor” kollapsar 29-åringen från södra London teatraliskt på scenen i blond peruk och kläder specialbeställda från BBC:s kostymdramegarderob.

Det är någonting trotsigt över herr Wolf just i kväll. Den sång-och-svärmorsdröm vi träffade under ­senaste Sverigebesöket har artigt klivit åt sidan till förmån för en annan. Denne iscensätter en punkig ­vaudeville som kulminerar när sångaren under ”Vulture” svansar ut i publiken på ­Eriksdalsbadet följd av ­filmande fans, en säkerhetsvakt och hans begynnande magsår.

”I hope no one will sue me for sexual harassment. If so – see you in court”, grymtar han väl tillbaka på scenen.

Charmoffensiv

Men vi får även en stråkbeklädd charmoffensiv i form av ”Time of my life”, ”House” och ”Together”. Det är grandios popmusik som ekar av Kevin Rowland, The The, Jarvis Cocker och som är fullkomligt oemotståndlig.

När saxofonen ljuder över Stockholms sensommarkväll samtidigt som Wolf mässar – ”Won’t let the city destroy our love” – är ännu ett slag vunnet.

Patrick Wolf

Konsert på Popaganda i ­Stockholm.

Bäst: ”Together” har en rörande romantisk crooner-refräng. Sämst: Att Patrick Wolf inte riktigt lyckas toppa konserten på Debaser Medis i vintras.

ARTIKELN HANDLAR OM