Calvin Harris maxade & explosiva dansfest

Harris bjöd på välregisserad show

Hjärtat i den annars hopplöst trista konsertlokalen är ett enormt dansgolv när Calvin Harris spelade på Annexet.
ROCKBJÖRNEN

Det skulle förmodligen krävas ganska lite av ­Calvin Harris för att göra succé på golvet.

Alla hits står för sig själv.

Men den skotske dj:n gör tvärtom - ställer allt på elva.

Det vanligaste sättet att avförda housegenren som konsertupplevelse är att göra ner artisterna till skivspelande mixerbords­miljonärer.

Det är lätt att förstå varifrån det kommer. När housemusiken blev arena­underhållning adopterade den rockens ramar i stället för att utgå ifrån dansgolvet. De majestätiska dj-båsen bytte bara plats med Marshall-väggarna.

Därför är det fantastiskt att kliva in på ett Annexet som i kväll har förvandlats till en explosiv nattklubb. Hjärtat i den annars hopplöst trista konsertlokalen är ett enormt dansgolv, omringat av barer, drinkbord och festyra.

Röken pumpar

Det blir inte sämre av att Calvin Harris maxar allt. Konfettin yr redan i första låten. Röken pumpar konstant. Ljusshowen är så välregisserad att varje låt blir en visuell uppvisning i sprak.

Men framför allt har Harris hits nog att göra partyt lika mycket till en dansfest som en direktsänd A-rotationslista. Bland hård karnevaltechno och monoton bas är de popiga listbomberna sällan mer än några minuter bort. Ralveros ”Fuck what u heard” och Fatboy Slim & Riva Starrs ”Eat, sleep, rave, repeat” samsas bland superhits som ”Spectrum (Say my name)”, ”We’ll be coming back” och ”We found love”.

Sluter cirkeln

Och nånstans känns det logiskt att just Harris ­sluter cirkeln. I ”Feel so close” rullar något bekant upp på jätteskärmarna, det där rocksignalementet Marshall-väggen.

Fotnot: I kväll spelar Calvin Harris på Trädgårn i Göteborg.

FAKTA

Calvin Harris

Konsert på Annexet, Stockholm.

Bäst: ”We’ll be coming back” och ”Bounce”.

Sämst: Att jag inte kan ta med mig den monumentala ljusshowen hem.

Calvin Harris

Konsert på Annexet, Stockholm Bäst: ”We’ll be coming back” och ”Bounce”. Sämst: Att jag inte kan ta med mig den monumentala ljus­showen hem.