Zara Larsson: Jag är skiträdd – för USA

Spås bli nästa svenska stjärnskott: ”Jag är en fegis”

1 av 5 | Foto: Magnus Sandberg
SIKTAR HÖGT Zara Larsson har fått skivkontrakt i USA, och ska åka över senare. ”Det kan bara explodera i USA och bli världens grej”, säger 15-åringen som fått lyckönskningar av sin idol Beyoncé.
ROCKBJÖRNEN

Hon spås vara Sveriges nästa stora stjärnskott.

Men flytten över Atlanten skrämmer Zara Larsson.

– Det går inte att uttrycka i ord. Jag är en fegis och jag är skiträdd, skriver hon på sin blogg.

USA hägrar för artisten Zara Larsson, 15.

Om två veckor åker hon till New York i några dagar innan hon åker tillbaka för längre vistelser i både september, oktober och december. Men sedan väntar Los Angeles under våren, vilket skrämmer 15–åringen.

– Jag längtar, det gör jag verkligen, men jag är så jävla rädd. Jag är så rädd för att lämna allt. Att inte få se mina kompisar och framför allt inte Ludwig (Kronstrand, pojkvän), skriver hon på sin blogg.

"Måste offra"

Rädslan att växa i från sina kompisar och se deras bilder från ett liv hon vanligtvis skulle vara en del utav gör att mycket känns tungt.

– Det gör så jävla ont. Jag förstår inte. Varför måste offra något man älskar för att få något annat man älskar? Jag vill sjunga, jag vill blir stor i USA, men jag vill ha allt det jag har nu, skriver hon.

Zara Larsson har släppt två EP:s i Sverige, den senaste "Allow me to reintroduce myself", så sent som för några dagar sedan. Och en del av henne vill ha det nya, med en artistkarriär och ett amerikanskt high school, men en del vill ha kvar det gamla. Och en flytt över Atlanten kommer att göra det svårt, vilket Zara känner sig medveten om.

– Jag kommer mer eller mindre flytta till slut. Jag är helt kluven, skriver hon.

– Det går inte att uttrycka i ord. Jag är en fegis och jag är skiträdd.

ARTIKELN HANDLAR OM