Jay-Z kommer till Sverige

1 av 3
Jay-Z kommer till Sverige.
ROCKBJÖRNEN

Hoppla, nu kommer Jay-Z till Sverige.

25 oktober kliver han upp på Globens scen.

– Han är den största i sin genre och det är klart att det är stort på många sätt, säger Kristofer Åkesson, pressansvarig på Live Nation till Nöjesbladet.

Jay-Z kommer till Sverige i höst.

Den 25 oktober intar hip hop-giganten Globen i Stockholm.

– Han gjorde en fantastisk spelning på Wireless i London i helgen. Det känns ju så klart grymt stort att han kommer hit till Sverige för att göra en egen konsert, säger Kristofer Åkesson.

Senast Jay-Z uppträdde i Sverige var 2012. Då tillsammans med Kanye West under deras samarbete ”Watch the throne”. 2010 spelade han på Peace & Love-festivalen i Borlänge och fick fem plus.

– Han är den största i sin genre och det är klart att det är stort på många sätt.

Biljetterna släpps på fredag

Konserten är en del av Jay-Z:s Europaturné, som drar i gång den 3 oktober i Manchester. Sammanlagt kommer han att göra 15 konserter i Europa.

Biljetterna släpps nu på fredag, den 19 juli, klockan 09.00.

Jay-Z släppte nyligen skivan "Magna carta holy grail". Albumet, som är hans tolfte studioskiva, ligger just nu etta på den engelska albumlistan. Det är första gången han lyckats klättra ända upp i topp på listan, skriver The Telegraph.

Nyligen öppnade Jay-Z för att turnera tillsammans med sin hustru, Beyoncé.

– Vi vill bara inte göra det till en gimmick. Det måste vara på riktigt. Det börjar långsamt kännas alltmer rimligt när det gäller en turné, men inte med ett album, säger Jay-Z till Radio 1:s Zane Lowe, enligt BBC.