”Efter Göteborg bröt helvetet lös”

Robbie Williams om hyllade Ullevispelningen 2006

1 av 4 | Foto: Anders Deros
Robbie på Ullevi 2006.
ROCKBJÖRNEN

Han hyllades som en kung på Ullevi 2006.

Robbie Williams vill återta kronan på arenan som blev början till hans fall.

– Efter Göteborg bröt helvetet lös, sa artisten till Nöjesbladet i höstas. 

I kväll återvänder Robbie Williams, 39, till Ullevi.

Sju år tidigare höll artisten hov under två utsålda spelningar – och fick lysande recensioner. När Nöjesbladet intervjuade popstjärnan i höstas berättade Williams att Göteborgsspelningarna från världsturnén 2006 har en särskild plats i hjärtat.

– Göteborg var strålande. Efter det gick det bara utför. Jag har aldrig klarat av att turnera under en längre period och just den turnén var nio månader lång. Jag brann för en kort period. Sen bröt helvetet lös, sa han.

”Turnén knäckte mig”

Det ”helvete” som han refererade till kom i form av sömnbrist, nervsammanbrott och missbruk av antidepressiv medicin. Den pågående världsturnén ställdes in ett par månader efter Ullevi-konserterna. I februari 2007 tog han in på drogklinik.

– Turnén knäckte mig som person och det har tagit lång tid att återhämta sig. Mentalt och fysiskt gick saker sönder. Jag antar att jag fortfarande håller på att laga mig själv.

Lever stabilt liv

När Williams äntrar scenen i kväll är han halvvägs in i sin tre månader långa Europaturné ”Take the crown”. Han tackar sin hustru Ayda Field och tio månader gamla dottern Theodora Rose för att han lyckas hålla demonerna borta.

– Det är inte en evig kamp mot mörkret i mig själv längre. Det finns en stabilitet i mitt liv nu. Att vara gift och nu även pappa har jämnat ut mig. Jag vill ta hand om henne, vara där för henne, vara uppmärksam och jag vill vara en bra pappa.

Efter Ullevikonserten har Williams en ledig dag innan det är dags för dubbelkonserter i Köpenhamn.