Hellström slipper betala tillbaka – kan göra spelning i Borlänge

Fick 3,8 miljoner kronor i förskott: ”Visste inte att Peace & Love inte hade täckning”

1 av 3
Håkan Hellström.
ROCKBJÖRNEN

3,8 miljoner kronor.

Så mycket fick Håkan Hellström i förskott av Peace & Love.

Nu erbjuder Live Nation festivalen en ersättningspelning.

– Det är många som har betalat dyra biljetter, säger VD Carl Pernow.

Håkan Hellström behöver inte betala tillbaka miljongaget till konkursdrabbade Peace & Love. Det hävdar Live Nation, enligt Göteborgsposten.

Nu öppnar i stället konsertarrangören för en ersättningsspelning i Borlänge – som kompensation till fansen.

– Ja, det har varit på tal, och Håkan har ju ställt sig positiv till det också. Och det är inget som han bara säger. Det är många som har betalat dyra biljetter, men aldrig har fått se någon konsert. Men vi har inte satt några datum eller så, säger Carl Pernow, VD för Live Nation till GP.

Oklart om spelningen blir gratis

Det är fortfarande oklart om spelningen blir gratis för de biljettköpare som drabbats av festivalens konkurs.

– Det blir i så fall Peace & Loves konkursförvaltare som blir konsertarrangör. Men viljan att genomföra en sådan konsert bygger ju på att de som faktiskt betalat ska få en ersättningsspelning, säger Carl Pernow.

Enligt P4 Dalarna ska Håkan Hellström ha fått 2,5 miljoner i förskott för spelningen på Peace & Love. Utöver det har han också fått en bankgaranti på 1,3 miljoner kronor.

Fick 3,8 miljoner – innan konkursen

Totalt har artisten alltså fått 3,8 miljoner kronor innan festivalen gick i konkurs.

– När förskottet utbetalades visste vi inte att Peace & Love inte hade täckning för betalningen. Obeståndet blev känt långt senare, säger Carl Pernow, VD för Live Nation.

Peace & Loves konkursförvaltare menar dock att festivalbranschens ekonomiska problem är så pass kända, att det är värt att pröva om förskottsbetalningen ska återgå till konkursboet.

– Om en leverantör känt till att ett bolag är på obestånd finns det större möjligheter för konkursförvaltarna att återvinna pengarna till konkursboet, säger konkursförvaltare Henric Schef till P4 Dalarna.

Följ Nöjesbladet på Facebook för bästa kollen och ett roligare Facebookflöde