Lykke Lis album hyllas i USA

1 av 3
Toppentjej. ”Om Lykke Li fortsätter att förfina sin röst kommer hon snart att rankas i toppdivisionen som hjärtekrossare”, skriver amerikanska tidningen ROlling Stone.
ROCKBJÖRNEN

Snart släpper hon sitt tredje album och det är dags för turné.

Men redan nu hyllas den nya plattan av utländska tidningar.

– De enklaste låtarna på plattan är de som gör störst intryck, skriver Rolling Stone.

Lykke Li, 28, släpper om bara några dagar sitt tredje album och turnén runt om i Europa drar i gång i dagarna. Men redan nu hyllas hon av den amerikanska tidningen Rollinge Stone. Tidningen ger den svenska artistens nya album ”I never learn” tre och en halv stjärnor av fem i betyg.

– De enklaste låtarna på plattan är de som gör störst intryck. Om Lykke Li fortsätter att förfina sin röst kommer hon snart att rankas i toppdivisionen som hjärtekrossare, skriver tidningen.

”Känslomässigt kaos”

Och det är inte bara Rollinge Stone som hyllar den svenska stjärnan. Hon får även beröm från den brittiska tidningen The Guardian.

– Lykke Li har alltid utmärkt sig bland kvinnliga svenska artister. Hon är något utöver det vanliga, skriver tidningen.

Skivan består av känslomässiga powerballader som beskrivs som ”en stor våg av känslomässigt kaos”. I ett pressmeddelande berättar Lykke Li att inspirationen till låtarna kommer från en tid med mycket ”sorg, skam, skuld och längtan”.

– Det blir inte dystert eller kladdigt, det är nästan upplyftande om att vältra sig i sin smärta, skriver The Guardian om balladerna på skivan.

ARTIKELN HANDLAR OM