Mendes: ”Svenska fans är så starka”

Nu kommer hitmakaren till Sverige

1 av 3
ROCKBJÖRNEN

Hans kamp med självförtroendet blev en av förra årets största låtar.

Nu kommer Shawn Mendes till Sverige.

– Mina fans vet att jag inte är bara ännu en person som försöker bli någon superstjärna, säger han till Nöjesbladet.

#ShawnRockbjörnen.
Så löd hashtagen som de svenska fansen fick att trenda som nummer ett på Twitter i höstas. Kärleksförklaringen nådde hela vägen till Kanada och nu kommer popsensationen Shawn Mendes, 16, till Sverige.
Mendes, som har 2,5 miljoner följare på både Twitter och Instagram, spelar på Debaser Strand i Stockholm den 23 februari.
– Att de fick det att trenda sådär, det var helt otroligt. Mina svenska fans är fantastiska, de är så starka. Jag kan inte vänta på att få komma och spela för dem, säger han till Nöjesbladet.

Omringade bussen

Shawn upptäcktes hösten 2013 när han la ut videos där han sjöng på Vine och YouTube. Efter att ha varit med på den amerikanska underhållningsturnén Magcon släpptes succésingeln "Life of the party" förra året. Han blev därmed den yngsta artisten någonsin att placera sig som topp 25 på Billboards ”100 singles”-lista och det gav 16-åringen en plats på världsstjärnan Austin Mahones sommarturné.

– Allt som hänt det senaste året har varit helt overkligt. Jag vet knappt hur jag ska beskriva det i ord. Jag visste att jag älskade musik, men hade ingen aning om att jag kunde ta det till den här nivån, säger han.

– Turnén med Austin var en ögonöppnare för mig. En gång var det 500 fans som jagade min buss och omringade den. Jag var tvungen att springa, ha ha. Det var rätt läskigt och smickrande på samma gång.

”Känner press”

Shawn hostar och ursäktar sig med att han blivit sjuk. Förklarar att den senaste tiden slitit hårt. Debutalbumet är äntligen klart efter månader i studion och han tror att resultatet kommer att överraska fansen.

– Jag var rädd för att hamna i ett coverfack innan vi släppte "Life of the party", men vi började lansera mina egna grejer väldigt snabbt. För mig... "Life of the party" handlar om att vara tonåring och kämpa med att vara nöjd med sig själv, säger han.

– Och jag har fortfarande svårt med självförtroendet och försöker hitta en plats där jag hör hemma. Musiken hjälper mig med det.

Känner du en press nu, inför albumsläppet?

– Ja, ibland känner jag det. Att jag måste göra rätt musik och att allt ligger på mina axlar. Men jag försöker att inte tänka på det. Mina fans vet att jag inte är bara ännu en person som försöker bli någon superstjärna, utan jag gör det här för att jag älskar min musik. De förstår och uppskattar det.

Se Shawn Mendes hälsning till de svenska fansen – och få nyheter exklusivt – följ ROCKBJÖRNEN på Instagram.

FAKTA

Det här är Shawn Mendes

Namn: Shawn Medes

Ålder: 16

Bor: Toronto, Kanada

Yrke: Artist och låtskrivare

Bakgrund: Upptäckte hösten 2013 när han la ut videos där han sjöng på Vine och YouTube. Efter att ha varit med på den amerikanska underhållningsturnén Magcon, som är en "Meet and greet"-turné, släpptes succésingeln "Life of the party" förra året. Han blev därmed den yngsta artisten någonsin att placera sig som topp 25 på Billboards ”100 singles”-lista och singeln låg etta på iTunes i bland annat USA och Sverige. Han har turnerat med både Austin Mahone och The Vamps.

Aktuell: Med sitt debutalbum och en spelning på Debaser Strand i Stockholm den 23 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM