Liten festival gör två storbokningar

Uddevalla Solid Sound stärker sin lineup med Azealia Banks och Interpol

1 av 3 | Foto: ALL OVER PRESS
Azealia Banks.
ROCKBJÖRNEN

Från 700 personer i publiken – till två internationella storbokningar.

Festivalen Uddevalla Solid Sound stärker sin lineup med Azealia Banks och Interpol.

– När vi startade festivalen för tre år sedan kunde vi bara drömma om sådana här bokningar, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig för festivalen.

Det blir deras enda Sverigespelningar i år – och amerikanska Azealia Banks första.

Banks och amerikanska bandet Interpol kommer båda till Sverige i sommar när festivalen Uddevalla Solid Sound öppnar portarna i juni.

– När vi startade festivalen för tre år sedan kunde vi bara drömma om sådana här bokningar. Vi ser det som ett kvitto på att vi gjort något väldigt bra och vi är väldigt stolta att kunna bjuda publiken på artister av absolut världsklass, säger Simon Tehyrell, informationsansvarig Uddevalla Solid Sound, i ett pressmeddelande.

Växt enormt

Festivalen startade 2012 och hade då 700 besökare under två dagar. Men förra året var publiksiffran hela 8000 och därför har de kunnat boka allt större akter.

Banks, som slog igenom stort för några år sedan med monsterhiten "212", har varit Sverigeaktuell tidigare när hon var bokad till Way out West 2013 men då tvingades ställa in.

Andra artister som kommer till Uddevalla Solid Sound är bland andra Veronica Maggio, Thåström, Little Jinder och John De Sohn.