Ställningen rekordjämn inför Rockbjörnen

Dags att se till att din favorit vinner

1 av 5 | Foto: AP
Dave Grohl i Foo Fighters., nominerade i Årets konsert.
ROCKBJÖRNEN

Årets Rockbjörnengala verkar bli en riktig nagelbitare.

Med bara tre dagar kvar till röstningen stänger är ställningen mellan de nominerade artisterna rekordjämn.

– Det ser ut att bli en kamp ända in på mållinjen, säger Martin Gustafsson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Sommarens viktigaste musikfest närmar sig med stormsteg. Den 12 augusti intar Rockbjörnen Kungsträdgården i Stockholm för en gala som ska höja årets bästa musik till skyarna.

Vilka som vinner är upp till dig. Fram till den 6 augusti kan du rösta på dina favoriter bland de nominerade - och nu kan Nöjesbladet avslöja att årets resultat är en rekordjämn rysare.

”Varje röst är viktig”

– Just nu är det verkligen spännande. Det ser ut att bli en kamp ända in på mållinjen. Vill man se just sin favorit vinna gäller det att gå in och rösta. Varje röst är viktig när det är så här jämt, säger Martin Gustafsson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Särskilt tufft är det i kampen om de ärofyllda utmärkelserna Årets konsert och Årets livegrupp. I kategorin Årets konsert slåss Avicii, The Fooo Conspiracy och One Direction mot Ed Sheeran och Foo Fighters.

First Aid Kit, The Fooo Conspiracy, Axwell & Ingrosso, Kent och Norlie & KKV tävlar om att bli Årets livegrupp.

”Kommer bli en fantastisk kväll”

I en av kategorierna skiljer det så lite som strax över 400 röster mellan de två toppnamnen.

Rockbjörnengalan kan följas live på Nöjesbladet.se eller på plats i Kungsträdgården i Stockholm. Årets fest blir större än någonsin och hela evenemanget är gratis. Programledare är Oscar Zia och Nöjesbladets Frida Söderlund.
– Det kommer att bli en fantastisk kväll som jag inte tror någon vill missa med många spännande artister och prisutdelare. Vi har aldrig haft en lika stjärnspäckad Rockbjörnengala, säger Martin Gustafsson.