Hasse Andersson till Rockbjörnen

”Änglahund”-sångaren: ”Känns jävligt fräckt”

1 av 3
ROCKBJÖRNEN

”Guld och gröna skogar” gav honom ett succéår utan dess like.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson, 67 delar ut pris på Rockbjörnen - och har chans att ta hem guld i kategorin Årets manliga liveartist.

– Det känns jävligt fräckt att vara en av de fem ungtupparna, säger han.

När Hasse ”Kvinnaböske” Andersson ställde sig på Melodifestivalens scen i våras var det få som kunde ana vilken hit hans ”Guld och gröna skogar” skulle bli. Han kom på fjärde plats och i skrivande stund har låten över 13 miljoner lyssningar på Spotify, jämfört med ”Änglahunds” tre miljoner.

Nu är det klart att Hasse Andersson delar ut pris på Rockbjörnengalan den 12 augusti.

Tävlar mot Måns och Danny

Han har dessutom vinstchans, och är en av fem nominerade till Årets manliga liveartist. I kategorin slåss han mot Avicii, Danny Saucedo, Eric Saade och Måns Zelmerlöw.

– Det är inte dåligt för en gubbe. Det känns jävligt fräckt att vara en av de fem ungtupparna, säger han.

Vad tror du om dina vinstchanser?

– De är väl inte så stora precis, men bara det att jag har tagit mig så långt är fantastiskt. Det är väl sista chansen för mig att få en Rockbjörn i år, jag lär väl inte bli hetare.

”De skriker efter Änglahund”

Med hjälp av Melodifestivalen har Hasse Andersson nått en yngre publik. Plötsligt dyker barn och ungdomar upp på hans spelningar.

– Det är Mello-grejen som har satt i gång hela den här cirkusen. Men nu har de även hittat mina gamla grejer, så när jag är ute och spelar skriker de efter ”Änglahund” och ”Dans på Vejby ängar”.

Trots att han har en 40-årig karriär bakom sig är han chockad över uppståndelsen.

– Jag hade tänkt börja trappa ner när den här cirkusen drog igång. Jag ska ju på länge jag orkar och har en publik, men kanske dra ner på intensiteten. Nu tror jag att jag en av de mest bokade artisterna i Sverige och det tempot orkar man ju inte i längden, säger han.

Dags att rösta!

I år är Rockbjörnengalan större än någonsin och hålls i Kungsträdgården i Stockholm. Inträdet är helt gratis - och på Nöjesbladet.se kan du följa direktsändningen.

Och vill du vara säker på att just din favoritartist får ta emot en Rockbjörn är det dags att säga sitt! Den rekordjämna omröstningen är inne på sin slutspurt.

FAKTA

Hasse Andersson

Namn: Hans Olle Lennart Andersson.

Ålder: 67 år.

Bor: Bjärehalvön i Båstad, har sommarhus i Florida.

Familj: Frun Monica, hund, barn och barnbarn.

Gör: Artist.

Tjänar: 535 300 kronor (2013 års inkomst).

Aktuell: Delar ut pris på Rockbjörnen 12 augusti.