Rapparen Sean Price är död

Hiphoplegendaren dog i sömnen

1 av 3 | Foto: WENN
Sean Price.
ROCKBJÖRNEN

Sean Price från Heltah Skeltah har dött.

Hiphop-veteranen blev bara 43 år gammal.

– Det känns som en spark i hjärtat, säger Just Blaze.

Den 21 augusti skulle Sean ”Ruck” Price nya soloalbum ”Songs in the key of Price” släppas. Nu uppger flera amerikanska medier att den legendariske Brooklyn-rapparen är död.

Det var rapparens fru Bernadette som först skrev om det plötsliga dödsfallet på Facebook. Hennes statusuppdatering har nu tagits bort men enligt sajten Ballerstatus har dödsfallet bekräftats av Sean Prices publicist.

Sean Price blev bara 43 år gammal och uppges ha dött i sömnen.

Hiphop-världen i sorg

Sean Price sörjs av flera kända hiphop-artister:

– Vila i frid Ruck. Kärlek och respekt till Duck Down-familjen, skriver DJ Premier (Christopher Edward Martin) från Gang Starr på Instagram.

– Vila i frid Sean Price, skriver hiphop-duon Atmosphere på Twitter.

Producenten Justin Just ”Blaze” Smith sörjer även han sin vän.

– Det känns som att jag precis fick en spark i hjärtat. Vila i frid Sean. Jag kan inte fatta att jag just skrev det där, vi skämtade med varandra så sent som igår, twittrar han.

New York-rapparen Immortal Technique (Felipe Andres Coronel) är också i chock.

– Jag kan bara inte tro det. Ännu en gammal vän till mig gått bort. Vila i frid Sean Price, du var alltid en vän, en bror och en inspirerande textförfattare. Vi älskar dig och kommer alltid att sakna dig Ruck, twittrar han.

Skulle släppa nytt med Heltah Skeltah

Sean Price har varit aktiv i musikbranschen sedan mitten av 90-talet och utgör tillsammans med JahmalRock” Bush duon Heltah Skeltah. Han har också varit medlem i supergruppen Boot Camp Clik och har släppt flera soloplattor. Den senaste, ”Mic Tyson”, kom ut 2012.

Sean Price har även medverkat i ett antal tv-program och agerade bland annat domare ”Ultimate MC TV” tillsammans med Royce da 5'9, Organik, Pharoahe Monch och Planet Asia.

Heltah Skeltahs debutalbum ”Nocturnal” släpptes 1996 och duon planerade att släppa en ny skiva i år.

Sean Price lämnar efter sig sin fru och sina tre barn.