”Love me like you do” är Årets utländska låt

Stjärnan: ”Jag är så hedrad”

1 av 2
Ellie Goulding.
ROCKBJÖRNEN

När Nöjesbladets läsare ska kora en utländsk favoritlåt är den brittisk.

Ellie Gouldings superhit har redan satt Spotify-rekord.

Nu kan hon addera en rockbjörn till succén.

Med hjälp av storfilmen ”Fifty shades of Grey” slog ”Love me like you do” ett galet Spotify-rekord. I kväll blev Ellie Gouldings superhit även Rockbjörnen-läsarnas favorit. Popdängan tog hem det ärofyllda priset som Årets utländska låt.

Slog Taylor Swift

15,6 miljoner. Så många lyssningar hade den brittiska sångerskan Ellie Gouldings låt ”Love me like you do” efter en vecka på Spotify. Det gör den till den mest strömmade låten under vecka någonsin.

I kväll stod det klart att låten är en favorit även bland Nöjesbladets läsare. Efter en hård röstningskamp slog den hits som One Directions ”Night changes” och Taylor Swifts ”Shake it off” och blev Årets utländska låt.

”Så hedrad”

– Tack så mycket, Sverige, för att ni gett mig priset för Årets utländska låt. Jag är så hedrad, älskar er och är så ledsen att jag inte kan vara där. Jag håller precis på och gör klart mitt album i studion, sa Ellie Goulding i en inspelad hälsning till Rockbjörnens besökare och tittare.

Känd Elton John-cover

Ellie Goulding fick stor uppmärksamhet för sin hyllade cover på Elton Johns ”Your song” 2010 och samma år släppte hon debutalbumet ”Bright lights”. Skivan blev hennes genombrott, och placerade sig omedelbart i topp på Englandslistan.

Ny musik på väg

Sedan dess har Ellie levererat hits som ”Burn”, ”How long will I love you” och ”Beating heart”. ”Love me like you do”, som fanns med som filmmusik i ”Fifty shades of Grey”, är fortfarande hennes mest framgångsrika låt.

I början av augusti avslöjade Ellie Goulding att hennes nästa singel heter ”On my mind” och kommer att släppas inom några veckor.

ARTIKELN HANDLAR OM