”Heroes” är årets svenska låt

Måns: ”Vill tacka låtskrivarna”

1 av 2 | Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Måns på Pride-festivalen.
ROCKBJÖRNEN

”Heroes” är årets svenska låt.

Måns Zelmerlöw hyllades i Kungsträdgården när han tog hem Rockbjörnen för sin Eurovision-vinnare.

– Åh vad glad jag blir. Äntligen, sa Måns Zelmerlöw från scenen.

Först vann han Melodifestivalen. Sen stod han som segrare i Eurovision song contest. Och nu kan Måns Zelmerlöw kröna framgångsåret med en Rockbjörn för årets svenska låt.

”Heroes” som är skriven av Linnea Deb, Joy Deb och Anton Malmberg Hård af Segerstad, gjorde succé från start när Måns Zelmerlöw framförde den i sin deltävling i Melodifestivalen i februari i år. Sedan dess har låten fortsatt sitt segertåg över Sverige och Europa.

”Åh, vad glad jag blir”

På onsdagskvällen var det en lycklig Måns Zelmerlöw som tog en paus i Sverigeturnén för att ta emot priset.

– Åh vad glad jag blir. Jag har en sån där sedan tidigare. Det var åtta sedan sist. Äntligen. Framför allt vill jag tacka låtskrivarna som har skrivit den här fantastiska låten. Tusen tack till dem och tack till alla er för att jag fick åka ner till Eurovision och vinna. Det var kul. Ha det gott och trevlig kväll, sa en tagen Måns Zelmerlöw från scen.

Rockbjörnen är svenska folkets musikpris och på plats i Kungsträdgården i Stockholm fick Måns Zelmerlöw ta emot publikens kärlek när det stod klart att alla fans och Nöjesbladets läsare röstat fram ”Heroes” till årets svenska låt

FAKTA

// Måns Zelmerlöw

Namn: Måns Petter Albert Sahlén Zelmerlöw.

Ålder: 29 år.

Yrke: Artist.

Bor: Lägenhet i Stockholm.

Bakgrund: Slog igenom i ”Idol” 2005, vann ”Let's dance” 2006 och fick sin första hit i Melodifestivalen 2007 med ”Cara Mia”. Samma år fick han också sin första Rockbjörn för årets nykomling. Programledde Allsång på Skansen 2011 till 2013 och gjort huvudroller i musikalerna ”Romeo och Julia” och ”Spök”. Vann Eurovision song contest 2015 med ”Heroes”.

Aktuell: På Sverigeturné till 29 augusti, därefter väntar Europaturné fream till november. Mottagare av Rockbjörnen 2015 för årets årets svenska låt, ”Heroes”.