Kent gör extrakonserter i Sverige

Utökar turnén med tre spelningar

1 av 4 | Foto: LINA SIKSJÖ
Kent 2012. Från vänster Sami Sirviö, Jocke Berg, Markus Mustonen och Martin Sköld.
ROCKBJÖRNEN

Kent meddelar att de gör ytterligare tre konserter i Sverige på sin avskedturné.

En i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö.

Biljetterna släpps torsdagen den 24 mars.

Trycket på biljetterna till Kents avskedturné har varit enormt, och bandet har därför valt att uttöka turnén med tre nya spelningar.

På bandets oficiella twitterkonto skriver Kent att extrakonserterna kommer att hållas i Stockholm, Göteborg och i Malmö.

De nya datumen och platserna för konserterna är Scandinavium i Göteborg den 29 september, Malmö Arena den 13 november samt Tele 2 Arena i Stockholm den 15 december.

Biljetterna till konserterna kommer att släppas på torsdag morgon.

Meddelade att de upphör i mystisk video

Det var i söndags förra veckan som rockbandet Kent publicerade en video på sin hemsida under rubriken ”Då som nu för alltid”.

Filmen avslutas med texten ”Sista turnén, sista albumet”. Även textraden ”16 maj 1990 - 17 december 2016” samt ett kors syntes i videon.

Bandet bekräftade senare att nedläggningen var ett faktum och att de skulle ge sig ut på en avskedsturné till 20 städer i Norden via ett inlägg på deras hemsida.

”Efter 26 år tillsammans, varav nästan två decennier som Sveriges största rockband, meddelar idag det legendariska bandet Kent att 2016 blir deras sista år tillsammans”, skrev de på sin hemsida.