The Weeknd ställer in Sverigespelningen

1 av 3
ROCKBJÖRNEN

The Weeknd ställer in sin support till Rihanna.

Popstjärnan kommer inte att följa med på turnén när den landar i Europa.

– Vi förstår att alla som sett fram emot att se honom är besvikna, men vi hoppas kunna välkomna honom tillbaka vid ett senare tillfälle, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Under onsdageftermiddagen gick världsstjärnan Rihanna, 28, ut med att The Weeknd inte kommer att följa med som support under hennes ”Anti world tour”.

The Weeknd, som skulle ha öppnat för stjärnan under hela hennes Europaturné, har fått förhinder, vilket meddelades via ett pressmeddelande från konsertarrangören Live Nation.

”På grund av några oförutsägbara ändringar med kommande projekt kommer The Weeknd inte längre att fölha med Rihanna på hennes internationella turné”, står det i pressmeddelandet.

”Ledsna och besvikna”

The Weeknd skulle ha öppnat under Rihannas konsert i Stockholm.

– Det är såklart otroligt tråkigt och vi har full förståelse för att de som sett fram emot att se honom i Stockholm är ledsna och besvikna. Men vi hoppas kunna välkomna honom tillbaka till Sverige vid ett senare tillfälle, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Har ni någon information om huruvida han kommer att ersättas av någon annan?

– Nej, eftersom det här gäller hela Europa så ska det i så fall vara om det från Rihannas håll tas ett beslut centralt, det är ju hennes turné det gäller. Så det är inget vi vet någonting om just nu.

Big Sean kommer fortsatt att följa med som support både i Stockholm och Malmö, och avhoppet är inget som ger konsertbesökarna några biljettpengar tillbaka.

– Oavsett om det gäller en klubbspelning eller en arenaspelning så får man inte pengar tillbaka när det blir en förändring som gäller förakten. Det är fortfarande Rihannas turné, säger Åkesson.