Stjärnskottet: Jag fick inget betalt för Håkankonserten

Hellström drog in miljoner – Alice B fick ”inte ett öre”

1 av 4
ROCKBJÖRNEN

Hon spelade inför Håkan Hellströmkonserten.

Men stjärnskottet Alice B fick inga pengar – och efter konserten nekades hon till den stora efterfesten.

– Det är läskigt att utmana Håkan Hellströms imperium genom att berätta, jag vet inte vad som kommer hända nu, säger hon.

Via sin officiella Facebooksida svarar artisten att han är besviken på hur detta skötts och att han utgått från att hon fått betalt.

Hon värmde upp Håkan Hellströms rekordpublik på Ullevi.

Men Alice B fick inget betalt.

– Nej, inte ett öre. Verkligen ingenting. Jag, Freddie och trollkarlen (Wadling och Carl-Einar Häckner) fick dela på en back öl. That’s it. Det kändes konstigt. Som att bli tagen för given. Samtidigt var det asfett och spännande, såklart, men det betalar ju inte hyran, säger hon till Göteborgs-Posten.

”Får mejl från andra som utnyttjats”

Efter uppståndelsen kring artikeln har Alice B skrivit ett långt inlägg på Facebook där hon luftar det inträffade och den rädsla hon känner efter att ha utmanat ”Håkan Hellström och hans imperium”.

– Jag blev skiträdd. Så gör man inte bara, men nu har jag fått tre mejl från personer som känt sig utnyttjade av Håkan och då inser jag att det är större än jag trott. Det kommer olägligt från hans sida men det är inget jag planerat, säger hon till Nöjesbladet.

– Först blev jag rädd att alla ska tro att jag är girig, men i dag känner jag ”nej, jag vill berätta eftersom det ändå är ute”. Det är läskigt, jag vet inte vad som kommer hända nu, säger hon.

”Det skär i ögonen”

Hon berättar också om den tacksamhet man förväntas känna som ung artist över att någon ens vill höra på ens låtar gratis.

– Jag är fan inte tacksam, jag är stolt över mig själv och mitt band, mitt skivbolag, säger hon.

– Nu sitter jag och försöker betala min nya skiva som jag betalar själv, jag vet inte hur jag ska göra. Då skär det i ögonen att han drar in massor av miljoner under två konserter. Jag vill inte ta något av hans glans, han är en otrolig artist och har jobbat sig dit, men fan en biobiljett hade varit nice, säger hon.

Carl-Einar Häckners bokare Ulf Andersson har avböjt att kommentera om Häckner fick betalt eller inte och hur de ställer sig till det.

– Jag vet inte vad Håkan drog in på konserten, det var väl några miljoner. Och jag fick vara tacksam att få chansen, säger Alice B.

Nekades till efterfesten

Bakom kulisserna på konserten pratade teamet om den stora efterfesten vid Avenyn men när hon kom till klubben stoppades hon av vakterna.

– De sa att det var stängt, så jag åkte hem. Jag kände bara ”jag hör inte hemma här, jag är inte en av dem”. Klart att det varit kul att se vad som hände där såklart. När jag kom hem fick jag mess från Simon att festen var i full gång och att jag skulle komma dit.

Efteråt känns det knappt som att hon var med alls, säger hon.

– Jag fick inget tack i det långa inlägget på Facebook, inget ex av fotoboken, inte vara med på festen. Det var som att jag bara var glömd. Nåt så stort för mig var ingenting för dem. Det var som att jag inte varit där. Då blev jag ledsen.

”Kommer inte gå på konserten”

Att hon ens stod på Ullevis scen berodde på att hon först gjort succé med en cover på Håkan-låten ”Valborg”. Nu har kärleken till musiken fått sig en törn.

– Jag älskar Håkans musik men nu har jag inte samma goda bild av honom som person, jag kan inte lyssna på det lika bra längre. Det har pajat min musikupplevelse lite.

Kommer du gå på konserterna?

– Nej, för det första har jag inte råd och för det andra skulle jag inte lägga pengar till honom.

”Håkan är besviken på hur detta skötts”

Nöjesbladet har sökt Håkan Hellströms läger utan resultat såhär långt. Vid 21-tiden på onsdagskvällen svarar Joel Borg på Hellströms skivbolag via mejl:

”Håkan har världens största konsertarrangör i ryggen, han räknar med att alla som går upp på scen på Ullevi har en överenskommelse med dem om vad som gäller o att det efterlevs. Håkan själv förhandlar aldrig och han har utgått ifrån att Alice B har fått betalt. Han är besviken på hur det skötts. Han är också artist o varit i exakt samma läge.”

Texten lades även upp på Hellströms Facebooksida med tilägget: ”Alice är grym!”.

”Ansvaret ligger inte hos Håkan Hellström”

TT har varit i kontakt med konsertarrangören Live Nation.

– Vi tycker självklart att det är väldigt tråkigt att läsa om hennes upplevelse. Först och främst vill vi vara tydliga med att ansvaret inte ligger hos Håkan Hellström. Sen vill vi gärna sitta ner med Alice och reda ut vad som hänt och vad som varit överenskommet. Vår ambition är att ha en dialog där alla kan känna sig nöjda, säger Kristofer Åkesson, pr- och kommunikationsansvarig på Live Nation till TT.

Han vill inte svara på om Alice B kommer att få betalt i efterhand.

– Vi kommenterar aldrig avtal med artister och det viktiga nu är att ha en dialog med Alice.

ARTIKELN HANDLAR OM