David Guetta hyllar Zara Larsson

”Var självklart att välja Zara”

1 av 3
ROCKBJÖRNEN

När David Guetta skulle välja rösten till årets officiella EM-låt var valet självklart.

– Jag kollade upp alla unga artister och Zara Larsson är den mest intressanta just nu, och låten passar henne väldigt bra, säger Guetta till TT.

Den franska dj:n kände sig väldigt hedrad när han fick frågan om att göra årets EM-låt. Han kände tidigt att han ville göra den tillsammans med en artist från en yngre generation, eftersom den skulle handla om gemenskap.

Svenska Zara Larsson var det självklara valet.

Tillsammans delar duon nu flera stora upplevelser. Konserten i torsdags vid Eiffeltornet i Paris, Guettas gamla hemstad, beskriver han som en av de mest känslosamma stunderna i sitt liv.

– Att få komma tillbaka till min stad och uppträda vid vad som troligen är det mest kända monumentet i hela världen, i mitt land, efter allt som har hänt i Paris ... det var väldigt starkt, säger han.

Han beskriver kvällen som "galen" och säger att han knappt kan tänka sig hur det måste ha känts för den 20 år yngre Larsson.

– Vi delar en upplevelse som ingen av oss någonsin kommer att glömma. Det skapar ett speciellt band.

Hellre musik än fotboll

Själv gillar han fotboll, men är inte någon expert. Det är dock flera av hans vänner.

– Alla runt omkring mig är fotbollsfans, så jag skulle inte kunna undvika det även om jag ville. Min manager, min son och alla andra, det är det enda de pratar om, säger han med ett skratt.

– Jag har bättre koll på musik än på fotboll, men jag gillar det. Att få se öppningsmatchen, när Frankrike dessutom vann, var verkligen fantastiskt.

Han menar att fotbollen och musiken har mycket gemensamt, då de båda förenar folk och skapar lycka och energi.

– Vad man än har för bakgrund så kommer folk samman kring dem båda. Det var min referenspunkt för "This one's for you" och det är det låten handlar om.

Hyllar svenska musiker

Nu väntar en säsong på Ibiza, där David Guetta spelar minst två gånger i veckan större delen av sommaren. Dessutom arbetar han ständigt med ny musik.

– Det är mitt liv, att ständigt skriva ny musik.

I våras tillbringade han tre månader i Los Angeles där han spelade in varje dag, men han kommer inte ge ut någonting den närmsta tiden. Kanske kommer några av låtarna att gå till andra artister.

I framtiden vill Guetta gärna samarbeta med fler svenska artister, även om han inte har någon lista över vilka.

– Det finns så mycket fantastiska musiker i Sverige, jag vet inte varför? Helt ärligt är det ett mysterium för mig, hur är det möjligt att det finns så många talangfulla personer här?

– Zara är en av de mest intressanta artisterna just nu, inte bara i Sverige utan i världen.

FAKTA

David Guetta

Ålder: 48

Från: Paris, Frankrike

Karriär: Slog igenom 2009, då låten "When love takes over" släpptes. Samma år släpptes Black eyed peas "I gotta feeling" som han producerade. Har vunnit två Grammys och släppt sex album.

Aktuell: Med den officiella EM-låten "This one's for you", där även svenska Zara Larsson medverkar.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM