Camilla Läckberg bakom årets Pridelåt

Låten ”Kärleken är vi” är en kärlekshyllning

1 av 4
ROCKBJÖRNEN

”Kärleken är vi”. Så heter årets Pridelåt.

Bakom låten ligger bloggdrottningen och deckarförfattaren Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg ska väcka liv i kärleken, och mota bort hat och fördomar, med årets officiella Pridelåt. Hon har skrivit texten till kärlekslåten.

– Vems business är det vem någon annan lever tillsammans med eller älskar eller ligger med eller vad man nu gör? Jag kan inte förstå att det är en så stor fråga. Det är nog det jag vill att man ska ta till sig med den här texten, säger hon.

”En hyllning till kärleken”

Låten framförs av artisten Evelina Olsén.

– ”Kärleken är vi” är en låt tillägnad min fru Sofie, men också en hyllning till kärleken i stort. En uppmaning att våga kasta sig ut, våga gå utanför sina egna ramar och gränser. För mig var det just så, jag hade bara levt med män när den stora kärleken plötsligt slog ned från ett oväntat håll, säger Evelina Olsén.

Idén till låten väcktes en kväll när Evelina Olsén berättade sin historia för vännen Camilla Läckberg som sedan skrev texten.

– Min utmaning var att hitta ord som beskrev Evelinas och Sofies kärlekshistoria och varför den borde få vara självklar. ”Kärleken är vi” är Evelinas berättelse, men den är samtidigt många andras berättelse, och det är det som gör den så fantastisk, säger Camilla Läckberg.

Bebis, böcker och låtar

Evelina Olsén har en lång musikkarriär bakom sig, både som körsångerska för stora svenska artister och som soloartist.

Camilla Läckberg är kanske mest känd som deckarförfattare. Men hon är också låtskrivare och skrev bland annat Anna Books låt till årets Melodifestival, som dock diskades.

– Just nu balanserar jag bebislivet med bokskrivandet och låtskrivandet, säger Camilla Läckberg, som blev mamma till Polly i april.

Pridelåten släpps den 1 juli. Pridefestivalen i Stockholm äger rum den 25–31 juli.

ARTIKELN HANDLAR OM