Amerikanska pojkbandet till Rockbjörnen

”Det kommer att bli galet!”

1 av 8
ROCKBJÖRNEN

Fansen tatuerar in deras namn på kroppen.

Nu kommer amerikanske The Tide till Sverige för första gången – som en av akterna på Rockbjörnengalan i Stockholm den 16 augusti.

– Det kommer att bli sjukt. Jag har hört att tjejerna i Sverige är vackra, säger Levi Jones.

De har bara varit ett band i drygt ett år, men redan hunnit turnera världen över.

Men när amerikanska The Tide, som består av Austin Corini, 20, Levi Jones, 18, Drew Dirksen, 18, och Nate Parker, 18, kommer till Sverige är det för första gången.

Pojkbandet kommer att uppträda under Rockbjörnengalan i Kungsträdgården i Stockholm den 16 augusti.

– Det kommer att bli galet! Vi är så exalterade. När man är liten och föreställer sig folk runt om i världen, då känns Sverige verkligen som andra sidan jorden. Därför är det också så coolt för oss att se alla fans där borta, säger Drew Dirksen.

– Att få komma till Sverige och spela, wow, vi kommer att älska det.

”Kissade nästan på mig”

The Tide, som bildades i Los Angeles 2015, begav sig direkt ut på vägarna som förband under rockbandet The Vamps världsturné. Fanbasen växte omedelbart och första spelningen någonsin var framför 12 000 personer.

– Jag kissade nästan på mig. Det var så skrämmande i början, men inte längre, säger Levi Jones.

– Innan jag började i bandet var jag väldigt annorlunda. Jag hade inga vänner i skolan, jag gillade inte att prata med folk. Men känslan av att vara på scenen... det är som att vi är i en annan värld.

Singeln "Young love" släpptes som en gratisnedladdning för fansen i slutet på mars och stödet överväldigar bandet fortfarande.

– Helt ärligt, det är galet. Jag har sett bilder på personer som har min signatur och mitt namn tatuerat på sina kroppar. Det är en galen känsla att ha personer som ser upp till en så mycket, säger Levi.

”Så taggade på Sverige”

Rockbjörnenspelningen är den enda utanför Storbritannien, där bandets egna turné ”Click my fingers tour” drar igång i augusti.

– När vi var i Manila och Kambodja träffade vi fans som hade så lite, de var helt överväldigade över att träffa oss och då förstod vi verkligen vad vi betyder för folk. Vi är ju bara killar som följer vår dröm så det är otroligt, säger Austin Corini

– Jag kan inte tänka mig ett liv där jag inte gör det här med de här killarna. Det är vad vi älskar och vad vi är födda till att göra. Vi är så taggade på att komma till Sverige och spela på Rockbjörnen!

Rockbjörnengalan arrangeras i Kungsträdgården i Stockholm den 16 augusti klockan 20:00. Det är gratis inträde för alla och galan sänds samtidigt live på Aftonbladet.se. Fler artistsläpp kommer under sommaren. Glöm inte att rösta på dina favoriter här.

ARTIKELN HANDLAR OM