Narkotikan i Biebers buss var cannabis

Polisens tillslag blev en världsnyhet under stjärnans Sverigebesök

1 av 3
Justin Bieber utanför Grand Hotel under Sverigebesöket i april.Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
ROCKBJÖRNEN

Nu har labbresultatet kommit tillbaka till polisen.

Den misstänkta narkotikan i Justin Biebers turnébuss var cannabis.

– Utredningen läggs ner om ingen kliver fram och säger "det där är mina jointar”, säger Lennart Karlsson vid Stockholmspolisen.

När polisen hittade narkotika och en elpistol i Justin Biebers turnébuss i Stockholm under artistens Sverigebesök i våras blev händelsen en världsnyhet.

Ett avslöjande som Nöjesbladet låg bakom.

Efter en analys vid SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, står det klart att polisen beslagtog cannabis i form av "jointar", alltså i cigarettform vid tillslaget.

Det rör sig om små mängder, den ena jointen innehåller 0,5 gram medan den andra innehåller 0,3 gram.

Läggs troligtvis ner

Trots det positiva provsvaret kommer utredningen med största sannolikhet så småningom läggas ner. Och polisen kommer inte att försöka ta kontakt med Justin Bieber och hans följe.

– Utredningen läggs ner om ingen från bussen kliver fram och säger "det här är mina jointar, min narkotika". Men det är väl inte så troligt att någon kommer att göra det, säger Lennart Karlsson.

Karlsson tror inte att polisen automatiskt kommer att hålla extra koll på Justin Bieber och hans följe nästa gång han är på plats i Sverige.

– Nej, det tror jag inte. Det finns många som tror motsatsen, men vi följer bara protokollet, säger han.

Misstänkt doft

Den 24 april när Justin Bieber, 19, klev ombord på bussen för att åka till spelningen i Globen kände en av poliserna en misstänkt doft.

– Kollegan kände som man uppfattade att det luktade starkt av marijuana, som om man hade rökt i bussen, säger Lars Byström informationsansvarig på Stockholmspolisen.

20.40 denna kväll slog citypolisen krogkommission till mot turnébussen vid Globen. Bara cirka en halvtimme innan Bieber ställde sig på scenen inför mängder av fans.