Frågan är: ”Hur många spelningar blir det?”

Foto: AP
Justin Bieber kommer till Sverige i höst.
ROCKBJÖRNEN

Förra Sverigebesöket var början på vad som kunde ha blivit slutet.

Men trots några norska orosmoln är frågan inför Justin Biebers kommande Sverigebesök om något helt annan.

Blir det en eller två spelningar i Stockholm?

Frida Söderlund.

I april 2013 döpte vi om Nöjesbladet till Bieberbladet.

True story.

Jag ägnade därför tre dagar åt att se Justin Bieber, 21, segla ner i Globen med änglavingar, åt att med stelfrusna fingrar betrakta fans som klättrade på hotellfasaden, som lyftes över kravallstaketen likt plockepinn vid scenkanten varje kväll.

Dansarna skapade kaos i Gallerian när de skulle köpa nya jeans och jag satt i telefon med unga tjejer som låg på sjukhus efter att ha trampats ner i hysterin utanför Grand Hôtel.

Justin själv tatuerade in en tiger på vänster arm mitt i natten, smög in ex–flickvännen Selena Gomez, 23, i landet och när allt var över hade polisen slagit till mot hans turnébuss och hittat både marijuana och en tillståndspliktig elpistol.

Det var Bieberbonanza utan dess like.

Nu kommer Justin Bieber tillbaka.

Den 29 september landar ”Purpose world tour” i Sverige och Stockholm med en annonserad spelning i Tele2 Arena.

Så, vad ska vi förvänta oss den här gången?

Förra Sverigebesöket var början på vad som kunde ha blivit slutet. Pressen och stressen av att vara världens största popstjärna hade tagit överhand och Justin tvingades ta en paus men hamnade i trubbel ändå.

I efterhand har han förklarat att 20 000 skrikande fans varje kväll hade blivit ett normaltillstånd och att den perioden var en tid ”utan några bra beslut”.

Comebacken, som bara hunnit fylla några månader, såg ut all leverera en till synes ny, glad och framgångsvittrande Justin men gick inte helt smärtfritt. Han stormade av scenen i Norge i slutet på oktober efter att ha fått spel på fansen och gick ut på instagram och sa att det blivit tufft igen.

Trots listettor, rekord och en späckad promoturné verkade många glömt att det inte kommer några ”allt är bra”-garantier med nya sucéer, och att bakom allt finns en 21-årig kille som precis kommit tillbaka.

Nu har det snart gått en månad sedan släppet av ”Purpose” och Bieber har slagit nya rekord. Det är exakt 295 dagar till spelningen i Stockholm och vi kommer säkert undra tusen saker tills dess.

Är änglavingarna borta? Kommer han inleda med ”Sorry”? Följer Selena med igen? Hur är läget? Hur många Bieberbladet ska vi göra den här gången? Och så vidare.

Men just nu finns bara en fråga:

Blir det en eller två spelningar i Tele2 Arena?

Har arrangören FKP Scorpio säkrat upp ännu en dag, precis som de säkrade upp en tredje Globenspelning 2013 när de första två sålde ut på nolltid. Då spelade han inför drygt 49 000 personer under tre dagar. Kapaciteten i Tele2 Arena är cirka 40 000 – per kväll.

Så, hur många Tele2 Arenor kommer alla svenska Beliebers fylla upp?

En? Två? Tre? Vem vet, biljetterna släpps 17 december.

I dare you guys!