Glad – tack vare Twitter

Kikki peppas av fans & flörtar med killar: Finns så mycket snyggingar

Foto: Foto: PONTUS FERNEMAN
SUCCÉ EFTER NÄTKUPP Kikki har fått en nygammal hit. Hennes ”Papaya coconut” är bland de mest nedladdade låtarna i programmet Itunes – efter ett upprop på mikrobloggen Twitter. Det går att följa vad Kikki skriver på twitter.com/kikkidee. På torsdag spelar hon på Pridefestivalen i Stockholm.
ROCKBJÖRNEN

Ett upprop på Twitter har tagit Kikki Danielsson till toppen av listorna.

Nu hyllar sångerskan det sociala mediet.

– Min deppighet försvann helt sen jag började med Twitter, säger hon.

Som en raket gick Kikki Danielssons gamla klassiker ”Papaya coconut” upp i topp på Itunes i går.

Orsaken var ett bloggupprop som spreds via Twitter av journalisten Jonas Adner.

Där bad han alla att gå in och köpa låten.

– Jag har följt Kikki på Twitter och sett att hon varit uppenbart ledsen, ensam och haft en tuff period. Många har hånat och drivit med henne. Jag uppmanade folk att köpa hennes låt, för jag tycker att hon är en superbra och prestigelös person, säger han.

Kikki Danielsson, 59, fick en smärre chock när hon loggade in på Twitter och fick läsa om att hennes hit ”Papaya coconut” toppade Ituneslistan.

– Jag fattade ingenting, skämtar folk med mig? tänkte jag och var helt paff. Men det är ju fantastiskt. Det känns nästan som att hela Twitter är en stor hyllning till mig.

”Min ljusglimt”

Hon berättar att hon har haft en tuff period. Men med hjälp av det sociala mediet har hon kommit ur deppigheten.

– Min hund håller på att bli sjuk och min katt mår inte så bra, skulle något hända dem, ja då är jag beredd att ge upp. Men Twitter har blivit min ljusglimt när jag sitter ensam. Folk skriver så mycket fint till mig där, det känns som att jag fått nya vänner. Och jag skriver någonting varje dag, men man vill ju inte tjata ihjäl folk heller när man bara går här hemma och lullar.

Målet: Dammsuga

På torsdag uppträder Kikki i Kungsträdgården under Pridefestivalen. Då hoppas hon på att träffa några av sina nyfunna internetkompisar.

– Det vore spännande om någon kom fram och hälsade. Det var en jättesnygg kille som skrev till mig häromdagen, han får gärna komma. Det finns mycket snyggingar på Twitter, men de flesta är så unga.

Vad har du på gång framöver?

– Jag har suttit och stirrat på dammsugaren i tre veckor nu, så det ska jag väl ta tag i snart. Och så har jag varit på signeringsturné för min nya skiva samtidigt som jag håller på med min bok. Jag har inte jobbat så här intensivt sedan 70-talet så städningen blir det lite si och så med.

FAKTA

Så skriver Kikki på Twitter

”Kom hem halvdöv från Sommarkrysset, där tjejer skrek hysteriskt åt Jedward. Vi tjejer saknar manliga groupies som hejar på. Var är ni?”

”Dammsugning suger men jag måste. Sen moppa. Finns aldrig nåt kul på sön. Jösses har inte ätit frukost än. Min aptit är helt borta. Skärpning!”

”Jag försöker oxå vara optimist men jag tror att jag föddes som pessimist. Fast det har blivit bättre med åren.”

”Jag har redan bestämt att när mina djur dör skaffar jag nya. Djur har alltid funnits i mitt liv. Inga fördomar bara kärlek.”

”Fick i dag svar på m husannons. Ockelbo,men där är ju ännu sämre tågförbindelser än fr Bollnäs.Det verkar omöjligt att hitta nåt naturnära.”

”Solen skiner i Bollnäs! Ska ta mig ner på stan å inhandla färsk frukt på vårt mini-mini-Hötorg. Då är d julafton för mig. Hemma är d bara tomt.”

”Berätta f min dotter att jag spelade basket i skolan. Hon trodde mig inte.Jag är bara 1,56 lång,, kunde aldrig göra mål men va jäkligt snabb.”

Twitter är en mikroblogg där medlemmarna kan skriva och läsa meddelanden som är upp till 140 tecken långa. 200 miljoner människor använder Twitter.