”Vi förtjänar Rockbjörnen”

The Ark kräver folkets röst

Foto: BJÖRN LINDGREN
På nostalgitripp The Ark spelade på Sofiero slott för allra sista gången – 10 år efter den första.
ROCKBJÖRNEN

HELSINGBORG. – Ge oss Rockbjörnen! Vi förtjänar den!

Efter en popkväll som aldrig vill ta slut, slår The Ark näven i bordet och kräver folkets röst.

Sylvester Schlegel, trummis, vill ge en Rockbjörn till Ghost och Jens Andersson, keyboardist, tycker att Anna Järvinen kan få en.

Det är natt i Helsingborg. The Ark har precis gått av scenen efter att ha fått drygt 8 000 skåningar att dansa, dansa, dansa. Det är avskedsturné och gruppen har spelat på Sofiero slott för sista gången, tio år efter att de stod där för första gången. Då var det i sällskap med Uggla och Hellström, nu är det tillsammans med Säkert! och Hellström.

Öl på verandan

Trummisen Sylvester Schlegel och keyboardisten Jens Andersson pustar ut med var sin öl på verandan bakom slottet.

– Det har varit skitbra varje kväll, och vissa kvällar har det varit ännu, ännu bättre. Nu var det skitbra med ett plus, säger Schlegel.

Gruppen har vunnit Rockbjörnen två gånger tidigare. I år är de nominerade som Årets livegrupp. Sista chansen, då bandet lägger ner.

– Det var ett tag sedan vi fick stå där och vifta med ett pris. Så jag tycker vi ska ha björnen för lång och trogen tjänst. Jag ser verkligen fram emot att kliva upp och ta emot den, säger Schlegel.

Du är bombsäker på att ni får den?

– Säker kan man aldrig vara. Men alla vi i bandet tycker att vi är värda det. Säkert många som var här i kväll också. Våra chanser är goda, men jag har ingen aning, säger Andersson.

Lever i egen värld

Keyboardisten säger att The Ark just nu lever i en egen värld, då de har en ”succésommar”, och inte har så bra koll på vad konkurrenterna har för sig.

– Jag vet att Håkan är på turné, det är allt.

Vem skulle ni själva ge en Rockbjörn?

– Ghost. Deras konsert på Storsjöryan i Östersund var bäst i år, säger Schlegel.

– Jag säger Anna Järvinen för hennes nya skiva, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM