Veckans spaning

Musikredaktör Joacim Persson listar sina aktuella favoriter

MUSIK

1. Att Lauryn Hill en dag skulle ställa sig på scen i Sandvikens Göransson Arena för ett exklusivt Sverigegig var kanske inget man gissade i slutet av 90-talet. Men på

torsdag händer just det, mitt emellan turnédatumen i Hamburg och Paris. För några år sedan gjorde 50 Cent samma sak. Svårt att inte älska arenans bokningsattityd.

2. Till veckan firar fina Rootsy tio år med kalas på Victoriateatern i Malmö. Rootsy startade 2004 som ett webbmagasin och har med åren växt till både skivbolag och bokningsbolag med smak för country, americana, soul, blues och liknande. På scen den 10-11 september står bland andra Chip Taylor, John Platania och Doug Seegers hyllade turnésällskap Ellen Sundberg.

3. På onsdag släpper Crucified Barbara sitt nya album och firar på Obaren i Stockholm. I rimligt transparent anda nöjer jag mig med att tipsa om en av skivans starkaste spår i spellistan, eftersom gitarristen Klara Force också är en av medarbetarna i vårt magasin Hårdrock! I stället kan du läsa Close-Ups David Noakssons recension här.