Tigers svåra år: Det har varit tungt

Familjen är splittrad, sponsorerna flyr och älskarinnorna tjänar miljonsummor

1 av 3 | Foto: AP
FÖRLORAT MYCKET. ”Jag gjorde mina misstag. Folk kan använda det som avskräckande exempel”, säger Tiger Woods i en intervju.
NÖJE

LOS ANGELES. Hans fru har lämnat honom, sponsorerna har sparkat honom och formen på golfbanan är som bortblåst.

Nu blickar Tiger Woods tillbaka på det svåraste året i sitt liv.

– Det har varit tungt. Varje dag, säger han.

När Tigers dubbelliv rullades upp för exakt ett år sedan hade han i 14 år byggt en fläckfri image som gjort honom till en av världens mest kända personer.

Men när haremet av cocktailservitriser, nattklubbsvärdinnor, eskort­tjejer och porrstjärnor avslöjades ändrades statusen – från älskad ikon till förlöjligat skämt.

– Jag gjorde mina misstag. Folk kan använda det som avskräckande exempel, säger 34-åringen i en intervju med nyhetsbyrån AP i Australien.

Avslöjande sms

Strax efter helgen Thanksgiving i USA i fjol slog bomben ner. Veckotidningen US kopplade Tiger till servitrisen Jaimee Grubbs i Kalifornien. Hon hade 300 sms som visade hennes 31 månader långa relation med golfstjärnan.

Avslöjandet följdes av ytterligare minst ett dussin andra älskarinnor.

– Det är världens nya medielandskap, säger Woods. Världen har blivit så mycket mindre. Hade det här drabbat någon på 1960- eller 1970-talet hade det ­inte blivit så stort.

Under det senaste året drog Tiger Woods som mest in 2,3 miljoner kronor på en turnering. Året före otrohetsskandalen snittade han – per tävling – 4,3 miljoner kronor.

Gått i terapi

Tiger har tagit timeout. Gått i terapi, i sexavvänjning. Men till slut stod det klart att han och Elin Nordegren inte kunde rädda äktenskapet.

– Jag trodde aldrig att jag skulle skilja mig, säger han. Men jag har fortfarande en karriär framför mig, Och jag mår bra. Det är det som gör framtiden rolig och spännande.

Kostsamma affärer

Under skandalen förlorade Tiger tre stora sponsorer. Det har kostat honom mer än 700 miljoner kronor. Hans golfväska, som en gång var den mest värdefulla annonstavlan, bar nyligen bara ett namn – Tiger Woods.

ARTIKELN HANDLAR OM