Skönt elakt, R.E.A.

Foto: Foto: EIVIND VOGEL-RÖDIN
SNACKA OM GREATEST HITS R.E.A. levererar dagsfärska örfilar – och gamla godingar. Gänget driver med stjärnor och annat nöjesfolk – som här i Jan Åströms version av Britney Spears.
NÖJE

Vad är roligast?

Gamla säkra nummer när elakingarna jubilerar? Eller de dagsfärska örfilarna?

Äh, det kvittar. Skratta får man i ännu en succé.

De kallar showen greatest hits och inleder med ett 75-årsjubileum i hög fart. Driver med personer och nöjesfolk från 1930-talet och framåt, med en del av R.E.A:s gamla godingar.

Men också väldigt roliga nya nummer. Anders Lundin är förträfflig som flummig Ernst Kirschsteiger, filosoferande kring en stol. Kvällens höjdpunkt är en tv-såpa på scen, ”Tre vitt skilda varuhus på andra avenyn”, där alla är mycket skickliga på att spela dåliga.

Skoningslös parodi

Rachel Molin är skrämmande bra som Lill-Babs i en skoningslös parodi. Hon är också kuslig som Carola, Amy Winehouse och Kristina Kappelin.

Andreas Nilsson och Rachel Molin är de suveräna imitatörerna i gänget. Anders Lundin och Sussie Eriksson är mycket roliga som Joe Laberos assistenter och två nummer kring ”Arn” är också lyckade. Jan Åström är mustig i kvinnliga roller.

Allt är inte lika kul, men det går undan. Om det segar en stund kommer snabbt något nytt. Carl Bildts spektakulära kavaj från ”Idrottsgalan” har hunnit in i showen, så nog är det aktuellt. En del ordvitsar verkar de dock ha hittat vid någon utgrävning i Göteborg.

Kvällens gästartist Svante Drake är en fantastisk röstkonstnär som låter som en hel orkester.

FAKTA

R.E.A

Revy i regi av Hans Marklund, med Rachel Molin, Sussie WEriksson, Anders Lundin, Andreas Nilsson och Jan Åström.

Kvällens roligaste härmningar

Rachel Molin som Lill-Babs.

Anders Lundin som Ernst.

Andreas Nilsson som Tommy Nilsson.

Sussie Eriksson som Elisabeth Höglund.