Får publiken att vråla

Kvinnorna hyllas – med luftjuck och bara bringor i ”Ladies night”

Foto: Sanna Sjöswärd
Mikael Tornving fungerar alldeles utmärkt som komiskt stöd under kvällen, medan Martin Stenmarck och Andreas Johnson står för skönsjungandet.
NÖJE
Foto: Sanna Sjöswärd
Magnus Samulsson – en charmig Kisa-tjur.

Västerås. Det börjar med en filmsnutt, i vilken ”Ladies night”-veteranen Martin Stenmarck kidnappar säsongens hantlangare – Mikael Tornving och Andreas Johnson – för att sätta dem i någon form av bootcamp.

Och redan där, i en duschscen, får vi kvällens första bara mansbringor av många. Jättemånga. Alltså verkligen massor.

”Jättetajt”

Sedan ropar trion något i stil med ”Byxan tajt, jättetajt, ladies night”, medan de luftjuckar, med varsin symbolisk ficklampa på ett strategiskt ställe.

Publiken vrålar.

Och sedan fortsätter kvällen i den stilen.

Med deffade dansare, höftrull och snoppgrepp, varvat med sång, hyllningar till kvinnan – och returanvänd humor bred som en sexfilig motorväg.

Effektfullt

Raffinerat? Typ som en full sjöman som går krabbgång över däck.

Effektfullt? Onekligen.

För medan man kan anklaga ”Ladies night” för att vara mycket – tantsnuskig, vulgo, sexistisk – så kan man inte anklaga gänget för att tråka ut publiken.

Publiken älskar dem. Och de älskar publiken. Med energi.

Nytänk och finess är det däremot sämre med, och när ”Bygglovs”-Matte, som var med på ett hörn redan förra året – återigen dyker upp inoljad som en barnrumpa, för att smörja sitt vältränade ego, får jag bra lust att dra ner betyget.

Men jag väljer att se mellan fingrarna med det.

För årets ”Ladies night” är helt klart starkare än förra årets.

Magnus Samuelsson, som gör ett par inhopp, är visserligen ingen aktör, men axlar ändå sin roll som tjuren från Kisa med en viss charm. Och Mikael Tornving funkar betydligt bättre än Henrik Hjelt som komisk relief.

Ödmjuk Stenmarck

Dessutom känns Stenmarck ödmjukare än vanligt, nu när en till artist – alltså Andreas Johnson – erbjuder en viss konkurrens om rampljuset och hunkrollen.

Fast det blir löjligt när de två sångarna försöker spela sliskiga latinos framåt slutet.

För de borde ju vara medvetna om att showen de just håller på att avsluta faktiskt är mer tacky än vilken italiensk strandraggare som helst.

FAKTA

Ladies night

Vad? Turnépremiär av "Ladies night”. Var? Bombardier arena, Västerås. Med? Martin Stenmarck, Mikael Tornving, Andreas Johnson och Magnus Samuelsson.