Laila Bagge erbjuds tung roll i musikal

"Jag känner mig smickrad"

Renee Zellweger spelade Roxie Hart i filmatiseringen av "Chicago" från 2002. Nu har Laila Bagge erbjudits samma roll. Foto: AP
NÖJE

Hösten 2010 sätts musikalen ”Chicago” upp i Stockholm.

Nöjesbladet kan avslöja att Laila Bagge, 36, har erbjudits en stor roll i produktionen.

Laila Bagge är känd som hård jurymedlem i ”Idol”. Men nu har hon kanske en ny karriär på gång. Nöjesbladet kan nämligen avslöja att hon fått ett erbjudande om en roll i musikalen ”Chicago”.

– Det har jag fått. Jag ska tänka på det och har inte tagit ställning till det än, säger hon till Nöjesbladet.

”En ball musikal”

Musikalen sätts upp nästa höst i Stockholm. Var är dock fortfarande oklart. Enligt uppgifter till Nöjesbladet är det rollen som Roxie Hart som Laila Bagge erbjudits.

– Jag vill inte kommentera vilken roll det gäller. Men jag tycker det är en riktigt bra och ball musikal. Filmen som gjordes med Richard Gere och Catherine Zeta Jones var också riktigt bra, säger hon.

Gjort en musikal

När hon fattar ett beslut vet hon inte.

– Jag vet inte, jag måste rannsaka mig själv, just nu har jag så många förfrågningar på bordet och jag måste tänka över vad jag vill göra.

Hon har gjort musikal tidigare. Då handlade det om 1960-tals musikalen ”Beehive”.

– Det var när jag var 18, jag hade precis gått ut musikallinjen men sen slängde jag musikalgrejen på hyllan. Det är självklart roligt att få en förfrågan och att folk tänker på en. Jag känner mig smickrad, säger hon.

FAKTA

Det här är Laila Bagge

Namn: Laila Bagge. Ålder: 36. Yrke: Medlem i ”Idol”-juryn, låtskrivare, håller på att starta det egna klädmärket ”Rock by Sweden”. Bor: Stockholm. Familj: Fästmannen Niclas Wahlgren, sonen Liam, 6. Inkomst: 377 900 kronor (taxeringsår 2008).