Musikalen läggs ner

Christine Meltzers ”Leva livet” floppar

Foto: Foto: MATS BACKER
Christine Meltzer, Malena Laszlo, Lisa Werlinder och Jessica Zandén.
NÖJE

Efter svidande kritik och svikande publik läggs musikalen ”Leva livet” ner – en månad tidigare än planerat.

– Det är med sorg i hjärtat så klart, säger producenten Bosse Andersson.

Recensenterna skrädde inte orden när popmusikalen ”Leva livet” hade premiär på Chinateatern i Stockholm i januari. Trots namn som Linus Wahlgren och Christine Meltzer i rollerna svek även publiken.

Nu läggs föreställningen ner.

– Vi hade till att börja med inget supersug på försäljningen, så då bestämde vi oss. De senaste veckorna har det vänt, men då var beslutet redan fattat säger producenten Bosse Andersson.

Egentligen skulle man spela fram till påsk. Men av ekonomiska skäl går ”Leva livet” nu bara fram till den 26 mars – den period man redan sålt biljetter för.

Skrattar åt sig själva

Enligt Bosse Andersson spelar de dåliga recensionerna en viktig roll.

– Efter premiärkritiken blev det ett tuffare försäljningsklimat som det tog lång tid att återhämta sig i från, säger han.

Själv är han nöjd med föreställningen. Men enligt en källa nära produktionen skrattar flera av skådespelarna åt sin egen medverkan i musikalen.

– Flera är nog rätt glada att den läggs ner, det är inget man är stolt över att vara med i direkt, säger källan.

”Jättetråkigt”

Men skådespelaren Linus Wahlgren håller inte med.

– Det är jättetråkigt att den läggs ner, det har varit otroligt kul att spela. I dag får vi stående ovationer varje dag, säger Linus Wahlgren.

FAKTA

Sista föreställningen spelas den 26 mars

”Leva livet” är en popmusikal i regi av Philip Zandén, 56. Handlingen binds ihop med svenska 80-talshits av bland annat Gyllene Tider, Mauro Scocco och Mikael Rickfors. Konceptet är hämtat från den danska succémusikalen ”Älska mig i natt” av Jesper Winge Leisner och Susanne Bier.

Huvudrollen i ”Leva livet” spelas av rutinerade musikalartisten Malena Laszlo, 40. I övriga roller ser vi Christine Meltzer, 36, Linus Wahlgren, 34, Jessica Zandén, 53, och Lisa Werlinder, 41.

Föreställningen hade premiär på Chinateatern i Stockholm den 13 januari i år. Den sista föreställningen spelas den 26 mars.