Dorsin gör ”Spamalot”

Foto: Peter Van Den Berg, Nicklas Thegerström
Henrik Dorsin kommer att spela Kung Arthur i musikalen ”Spamalot” baserad på klassiska ”Monty Pythons and the holy grail”.
NÖJE

Från ”Solsidan” till Monty Python. Henrik Dorsin, 33, blir Kung Arthur när musikalen ”Spamalot” intar Oscarsteatern.

– Min rollfigur är minst märklig, säger Dorsin.

Humormusikalen ”Spamalot”, efter filmen ”Monty Python and the holy grail”, drar i gång i Stockholm och Oscarsteatern med Henrik Dorsin i huvudrollen.

– Det är jag som är inhopparen, säger Dorsin om rollen som Kung Arthur då han ersätter Johan Wester (”Hipp Hipp!”) som gjorde den i Malmö.

”Jag är minst märklig”

Föreställningen på Oscarsteatern har John Cleeses förinspelade röst i rollen som Gud. Denna stämma kommer att kommunicera med Dorsins Kung Arthur under föreställningens gång.

– Min rollfigur är minst märklig, men jag reagerar på allting. Det konstigaste är att jag rider utan att jag har en häst. Min väpnare slår ihop två kokosnötter för att det ska låta som en häst, säger Dorsin.

I TV4:s ”Solsidan” har han blivit den märkliga Ove Sundberg med hela svenska folket.

Monty Python inbjudna

– Och just därför är det lite skönt att vara minst märklig nu, säger han.

I övriga roller syns Henrik Hjelt (Sir Bedevere), Nina Söderquist (Lady of the Lake), Johan Glans (Sir Robin) och Kim Sulocki (Patsy). Svensk regissör är Anders Albien, som bearbetat Broadway-versionen. Upphovsmännen Eric Idle och John Du Prez är inbjudna till premiären på Oscars.

Premiären är den 15 september.