Nu ska Linus ta sin revansch

Wahlgren gör storroller i både ’Dirty dancing’ och ’Legally blonde’

1 av 3
NÖJE

LONDON. Efter fiaskot med ”Leva livet” – nu tar Linus Wahlgren revansch med två nya storroller.

Först succémusikalen ”Legally blonde” i Malmö och sen ”Dirty dancing” i Stockholm.

– Förhoppningsvis ska väl ingen av dem läggas ner efter en månad, säger han.

”Leva livet” sågades av kritikerna när den sattes upp i Stockholm i vintras. Snart fattades beslutet om nedläggning, men Linus Wahlgren vill ändå inte kalla det fiasko.

– Den var jäkligt kul att spela och jag ljuger inte när jag säger att det var så otroligt mycket folk som kom fram och ville prata om den, säger han.

Och det var också efter en föreställning som han erbjöds rollen som Billy Kostecki i ”Dirty dancing”.

– Eleanor Bergstein (filmens och musikalens manusförfattare) och andra amerikaner var och såg mig i ”Leva livet” och efteråt frågade de om jag kunde komma och provsjunga för ”Dirty dancing”. Sen krattade de rätt bra för att få mig att ställa upp.

”Brukar få mest applåder”

Hur menar du?

– Jag tycker att det är rätt jobbigt att provsjunga. Men de smickrade mig rejält, berättade att min roll var den som har de bästa låtarna och brukar få mest applåder.

Linus skrattar när han säger det. Nöjesbladet träffar honom i London där ”Dirty dancing” gjort succé i fem år i West End och nu ska ut på turné i Storbritannien.

Här spelas också den andra musikalen som ska hjälpa till i revanschen efter ”Leva livet”. ”Legally blonde” har hyllats unisont av brittiska kritiker och Linus ska i höst hinna med att göra en av huvudrollerna.

Känns det skönt att vara med i två föreställningar som det gått så bra för efter ”Leva livet”?

– Ja, jag skulle bli förvånad om de här lades ner efter en månad, om man säger så.