Förutsägbart men småskojigt på After Darks nya show

Så många får den!

1 av 18 | Foto: Karin Törnblom
SHOWDROTTNINGAR Babsan och Christer Lindarw gör precis som vanligt – sjunger fast de inte är vidare bra på det.
NÖJE

Vad skulle du göra om du var Christer Lindarw?

Ännu en show där du gör vad du alltid gjort? Eller satsa på att sjunga mer fast det inte är din bästa gren?

After Dark försöker både och.

Foto: Karin Törnblom
Christer Lindarw och Babsan.

Till sist står han där i paradklänningen och gestikulerar effektfullt till Shirley Basseys ”This is my life”. Precis som han gjort den låten i över 30 år. Med ny teknik kan massa olika Lindarw-figurer projiceras bakom honom.

Det är klassisk After Dark. Mima till kända artister. Ibland skoja till det, som i ett nummer där olika svenskar tar sig an Loreens ”Euphoria”. Den sortens krogshow med sångparodier som även R.E.A kört på repeat det senaste decenniet.

Kvällen börjar trögare. Först glittriga ”Lets go party” som följs av en lång presentation av alla, och sedan mer sång av Christer Lindarw. Han är bra på att mima och göra dräkter och skapa slagkraftiga nummer. Som enbart sångare hade han inte hamnat på Börsen.

Blir tagen

Sedan sjunger Babsan om glädjen i att shoppa. Kanske för att visa att det finns folk som sjunger ännu sämre.

Babsan ska vara rolig också, men blir så tagen av alla kän­disar som sitter i premiärpubliken att det blir ingen vits alls.

I ett nummer presenteras några rumpor (Anton Hysén, Camilla Henemark och Carola), men det går så fort att man missar den eventuella poängen. En hyllning till Lill-Babs, Ann-Louise Hanson, Siw Malmqvist, Towa Carson och Lill Lindfors är desto längre.

Borde kortas

På slutet blir det kunglig­heter. Först en sketch där Victoria och Daniel ska lägga lilla Estelle till en massa svenska låttexter, sedan en hyllning till Gustav III, drottning Kristina och Gustav V för deras samkönade kärlekar.

Showen är för lång och ojämn. Kanske korta en sång eller två?

After Dark

Hamburger Börs, Stockholm. Show med Christer Lindarw, Babsan m fl.