Sjukt galen revy - med lite sälta

Månsson & Andersson har perfekt komisk tajming

1 av 2
Annika Andersson och Claes Månsson har de största rollerna och briljerar i ”#Revy”.
NÖJE

GÖTEBORG. Man blir inte uttråkad en ­sekund i Claes Månssons, ­Annika Anderssons och de ­andras sällskap.

Och några nummer kan bli revyklassiker.

#-tecknet i titeln är mest med som ett skämt kring att man låtsas vara moderna. Detta är gammaldags revy. Sång, lite dans, sketcher, parodier, vitsar.

Roligt skämttema

Kanske sätts revyn upp för att Claes Månsson har nyvunnen stjärnstatus efter SVT:s ”Stjärnorna på slottet”. Hur som helst är ensemblens hierarki, vem som är mest kändis, ett ständigt pågående och roligt skämttema, med Claes Månsson som den dryga stjärnan. Parodin på en ”Stjärnorna på slottet”-tala-­ut-middag är sjukt och oväntat ­galen.

Han och Annika Andersson kör de största numren och har som vanligt hundraprocentig komisk tajming. Tobias Lundqvist och Jonas Sjöqvist är begåvningar vi lär få se mer av. Sångerskan Jessica Andersson, ny i dessa sammanhang, imponerar. Sjunger, förstås, ljuvligt, vad hon än tar sig an. Egna numret ”Aldrig aldrig” ger lite sälta mitt i all humorn. Är även bra i spelscenerna.

Oanade nivåer

Några nummer passerar bara trivsamt småroligt förbi. Några kan bli revyklassiker. En tv-­parodi på ett ”Go’kväll” med ett galet pensionärspar som programledare.

”Kal & Adas Begravnings­byrå”, som tar göteborgsordvitsandet till oanade nivåer. ­Bara de är nästan värda entrébiljetten.

FAKTA

#Revyn

Revy på Lisebergsteatern, Göteborg.

Regi: Erik Ståhlberg. Med Claes Månsson, Annika Andersson, Jessica Andersson, Tobias Lundqvist, Jonas Sjöqvist. Längd: 2 timmar, 30 minuter (inklusive paus). Spelas till och med 16 april.

ARTIKELN HANDLAR OM