En perfekt skrattfest

1 av 2 | Foto: Mats Bäcker/ Blixten & Co.
I ”Ägd” varvar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström prat, sketcher och musikinslag. Till och med trolleri får plats i showen och allt är hysteriskt kul.
NÖJE

Fredrik Lindström och Henrik Schyffert är ett fantastiskt radarpar.
”Ägd” är lika omistlig som ”Ljust & fräscht”. De får oss att gapskratta åt omåttlig konsumtion och vår tids vanor.

En rörande final fullbordar en perfekt föreställning.

En gång reste Henrik Schyffert och Fredrik Lindström landet runt med varsin show. Sedan gjorde de den gemensamma succén med heminredning som utgångspunkt. ”Ägd” fortsätter det finfina samarbetet.

Kan känna igen sig

Det börjar med en lektion i ekonomi.
Låter det tråkigt?

Det är det inte. Fredrik Lindström och Henrik Schyffert har än en gång satt ihop en mycket, mycket rolig föreställning, men jag tänker inte förstöra deras skämt genom att låna dem till den här texten.
Det handlar om hur välbärgade människor i ett av världens rikaste länder beter sig, och det finns säkert många som kan känna igen mycket. En föreställning i detta ämne handlar förstås i grunden om politik och moral och vilka val vi gör. Fredrik Lindström och Henrik Schyffert löser även den allvarliga balansen smart och begåvat. Och underhållande.
Inte för att jag tänker säga hur.

Gå och se. De turas om att prata och ibland blir det som sketcher när de bollar repliker mellan sig. Det finns även plats för trolleri, filmade inslag och musik.

Blir tårögd

En av deras talanger är att hålla ihop alla trådar i en show som kan verka slinka än hit, än dit och än ner till sufflösen. Teman och skämt återkommer. ”Ägd” håller ihop suveränt, och har ett sista nummer som understryker och förstärker allt de sagt under kvällen.
Sammanfattning: Man skrattar sig tårögd. Man funderar på begrepp som gratis, varumärke och billigt.
I övrigt kan jag säga att man även får en djupare respekt för vaktparaden och dess vandring ­genom Stockholms ­gator.

FAKTA


Ägd
Turnépremiär: Föreställning med Fredrik Lindström och Henrik Schyffert på Rival i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM