Nu ska Magnus knäcka cancern

Siktar på comeback med showen efter cellgifterna: Jag är så kolossalt trött

1 av 3
Full sving Magnus Härenstam uppträdde med sin hyllade show ”Morsning & goodbye” i Göteborg. Cancersjukdomen har tvingat honom att ställa in i Stockholm - men nu siktar han på ett nytt försök.
NÖJE

Han tvingades ställa in föreställningarna av ”Morsning & goodbye” två gånger.

Magnus Härenstam, 72, genomgår cellgiftsbehandling – och hoppas nu på comeback med sin show.

– Den kräver att man har fullt med bensin i tanken. Det tänker jag skaffa mig nu under våren, säger han.

Den folkkäre underhållaren berättade i juli 2012 att han drabbats av cancer och var då tvungen att ställa in nypremiären på Intiman i Stockholm.

I september förra året var showen planerad att dra i gång igen. Men han opererades då i ryggen efter att en nerv kommit i kläm.

Han känner sig medtagen av sin sjukdom, men hoppas att cellgifterna ska ge resultat.

Sydd med 47 stygn

– Det är så bra med mig som det kan vara när man går i kemoterapi för sin cancer. Det innebär helt enkelt att jag har en del biverkningar och är kolossalt trött, men de förefaller ändå ha en positiv verkan, säger han.

Efter flera operationer har läkarna lyckats befria Magnus Härenstam från smärtan i ryggen.

Han har 47 stygn som påminner honom om ingreppen.

– Det gjorde infernaliskt ont, nu är jag smärtfri igen och det är alldeles underbart.

”Morsning & goodbye” är en 90 minuter lång föreställning som tar mycket energi. Under våren vill Magnus Härenstam ladda sina batterier och bli stark och frisk.

”Skruttiga muskler”

– Jag hoppas på att den bedrövliga vintern övergår till vår så snabbt som möjligt så att jag kan fortsätta min rehabilitering med långa promenader utomhus, jag har ganska skruttiga muskler eftersom att jag har legat ner så mycket. Jag ska återfå spänsten och konditionen, för att sedan en vacker dag kunna drämma till med en premiär.

Förställningen fick mycket bra mottagande i Göteborg och Magnus Härenstam längtar efter att stå på scenen igen.

– Jag vill så ytterligt gärna visa stockholmarna hur duktig jag är, säger han.

Slog igenom med klassiskt barnprogram

Namn: Johan Herbert Magnus Härenstam.

Ålder: 72.

Bor: I Stockholm med hustrun Birgitta Härenstam.

Gör: Skådespelare och komiker.

Bakgrund: Slog igenom på 1970-talet med klassiska barnprogrammet ”Fem myror är fler än fyra elefanter” tillsammans med Brasse Brännström och Eva Remaeus. Hade sedan ett långt samarbete med Brännström i tv- och teaterproduktioner. Har lett TV4:s frågesport ”Jeopardy”. Deltog 2007 i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”. I juli 2012 berättade Magnus Härenstam att han drabbats av cancer för andra gången. Några år tidigare hade han diagnosticerats med prostatacancer, vilken han senare blev friskförklarad från. Cancern i ryggen upptäcktes relativt tidigt och han behandlas nu med cellgifter.

ARTIKELN HANDLAR OM