Charlotte Perrellis musikal i fara efter inbrott – fyra dagar före premiären

”Vi är i chocktillstånd och vet inte hur vi ska kunna genomföra premiären”

1 av 4
Charlotte Perrellis Instagram med en av de nu stulna klänningarna.
NÖJE

Bara ett par dagar före premiären hotas ”Evita” på Göta Lejon.

Kläder och smycken för uppskattningsvis 170 000 kronor har stulits.

– Vi är i chocktillstånd och vet inte hur vi ska kunna genomföra premiären, säger huvudrollsinnehavaren Charlotte Perrelli.

Under tisdagseftermiddagen repeterade ”Evita”-ensemblen på Göta Lejon i Stockholm.

Efter repetitionerna gick huvudrollsinnehavaren Charlotte Perrelli, 39, till sin loge.

Och upptäckte att den var länsad.

– Det är en sådan katastrof. Klänningar och smycken är borta. Nu står vi i en situation med premiär om fyra dagar där kläder som tagit flera månader att specialtillverka är försvunna, säger Perrelli.

”Dyra, fantastiska kläder”

Camilla Thulin är designern bakom verken. Klänningarna är tillverkade i exklusiva tyger och är specialanpassade för att snabba klädbyten ska kunna genomföras.

– Det här är ingenting som man kan köpa. Och även om de jobbar dag och natt fram till premiären är det omöjligt att hinna återskapa. Dyra, fantastiska kläder och smycken var signifikativt för Evita Perón. Det känns definitivt som att någon med koll har gjort det här, säger hon.

Charlotte Perrelli befinner sig i teatern på Södermalm när Nöjesbladet pratar med henne.

Tvingas till nödlösning

Stämningen är kaotisk, uppger hon.

– Vi är i chocktillstånd. Vi har inte ens hunnit gå igenom allt men det har försvunnit från fler loger än min. Människorna här är gråtfärdiga. Vi vet inte hur vi ska kunna genomföra premiären, säger Perrelli.

Finns det en risk att premiären skjuts upp?

– Jag har svårt att se att man skjuter upp en premiär men just nu har jag svårt att se hur man ska lösa det. För det går inte att genomföra en föreställning utan kläder. Jag hoppas innerligt att det inte ska behövas men just nu vet vi inte hur det påverkar, säger hon.

Åsa Holmgren är producent på Göta Lejon.

– Premiären kommer att bli av. Men eftersom kläderna är specialanpassade för numren blir det med vissa justeringar. Det är fruktansvärt tråkigt, säger hon.

Hon uppger att ett inbrott som nu är polisanmält upptäcktes under natten.

– Då trodde vi bara att de hade tagit sig in i verkstaden och stulit verktyg för 10 000 kronor. Under eftermiddagen upptäckte vi också att kläder, skor och smycken för 160 000-170 000 kronor är stulna. Det kommer vi också att polisanmäla, säger Åsa Holmgren.