Världsstjärnans sommarprat sänds mitt i natten

Metallica-fansen får hålla sig vakna på midsommaraftonsnatten

NÖJE

”Sommar i P1” på engelska – då förläggs sändningen till midnatt.

De som vill höra Metallica-trummisen Lars Ulrich sommarprata får hålla sig vakna på midsommarnatten.

– Skulle vi lägga det på dagtid skulle en del av P1-publiken känna sig exkluderade. Därför lägger vi det på natten i stället som en tjuvstart, säger Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1”.

Foto: AP
Lars Ulrich, trummis i Metallica.

Med Lars Ulrich har ”Sommar i P1” lyckats värva en världsstjärna.

Men när Metallicas danska trummis Lars Ulrich, 52, meddelade att han ville göra sitt sommarprat på engelska fick produktionen huvudbry.

”Pratar 60-talsdanska”

– Det är inte så att vi erbjuder folk att få göra ”Sommar” på engelska. Lars Ulrich är ju dansk, han kommer från Gentofte utanför Köpenhamn, han kan danska, men tyckte själv att han pratade 60-talsdanska och saknade ordförrådet. Han tänker och lever på engelska och har gjort i många år, så han kände att det inte skulle bli så bra på danska, så då hamnade vi i ”Hur gör vi nu?”, säger Bibi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1”.

Samtidigt ville de inte gå miste om Metallicas mångmiljonpublik över hela världen.

”Sänds vid midnatt”

– Han är en av världens mest berömda musiker i bandet som alla älskar och ger väldigt sällan intervjuer men han var inställd på att sommarprata, då tänkte vi att vi måste göra nån variant. Och de har ju en enorm publik, säger Bibi Rödöö.

Lösningen blir att programmet med Lars Ulrich läggs ut som podd på midsommarafton och sänds i radion vid midnatt till midsommardagen.

– Skulle vi lägga det på dagtid skulle en del av P1-publiken känna att sig exkluderade. Därför lägger vi det på natten i stället som en tjuvstart och gör en podd av det, säger Bibi Rödöö.

De ordinarie sändningarna av ”Sommar i P1” drar sen igång som vanligt på midsommardagen klockan 13 med David Lagercrantz sommarprat.

ARTIKELN HANDLAR OM