PS3-uppdatering kan handikappa konsolen

Sony: ”Vi ber om ursäkt för besväret”

Sonys nya firmware-uppdatering till Playstation 3 har handikappat vissa användares konsoler.

Hjälp är på väg i form av en ny uppdatering – men den släpps först om fem dagar.

På onsdagen släppte Sony en ny firmware-uppdatering till Playstation 3. Kort därefter började klagomål från upprörda gamers göra sig hörda på spelforum världen över. Vissa hade, efter att ha installerat uppdateringen, inte längre åtkomst till användargränssnittet XMB.

Användaren Jadetreeinwind skriver i en nu 359 sidor lång forumtråd på Sonys officiella hemsida om sin upplevelse:

”Kan inte ens stänga av”

– Efter nedladdningen och installationen så startade systemet om. Men efter att den visade PS3-logon så gick den till den andra skärmen (det flödande bandet). Därefter ska den visa XMB-menyn. Men det gör den inte.

– Jag kan inte ens stänga av systemet genom att trycka på power-knappen. Den piper, men stängs inte av. Så jag försökte dra ur strömsladden och koppla in den igen, men det funkade inte då heller.

Sony är medvetna om problemet och utlovar en patch – om en dryg vecka.

”Tack för ert tålamod”

– Vi har identifierat ett problem med vår senaste mjukvaruuppdatering till Playstation 3 som drabbat ett litet antal PS3-system tidigare i veckan, skriver en talesman för Sony till CVG.

– En ny PS3-uppdatering som ska lösa problemet är planerad att släppas den 27:e juni. Tack för ert tålamod och förståelse, och vi ber om ursäkt för det besvär vi orsakat er.

Jonas Högberg

Publisert: