Spelarna rasar mot Pokémon-skaparna

Förändringarna i succéspelet har mött starka protester

Skaparna har stramat åt ”Pokémon Go” och satt stopp för spårningsverktyg som hjälper fans att hitta monster.

Nu rasar flera användare, hotar med att lämna spelet och kräver pengar tillbaka.

Det senaste dagarna har varit tumultartade för världens alla ”Pokémon Go”-spelare. Spelets skapare Niantic Lab har gjort det svårare för spelarna att upptäcka de små monstren. Under helgen introducerades en rad förändringar, vissa av dem har underlättat spelandet men de flesta har mötts av höga protestrop.

Svårare att hitta pokémons

Nu har en av de allra populäraste Pokémon Go-apparna Pokévision släcktes ner, skriver vg247. Appen består av kartor i vilka spelaren snabbt och smidigt kan lokalisera pokémons i närheten. 

I söndags delade Pokévision med sig av sitt beslut på Twitter: ”I nuläget har vi valt att respektera Niantic och Nintendos önskemål. Vi kommer att hålla er uppdaterade”.

Skaparna vill försvåra

Lokaliseringsradien runt spelarens tränare har också förkortats med 30 meter, vilket innebär att spelaren måste komma mycket närmare för att avslöja pokémons, Poké stops och gym.

Det har varit känt under en längre tid att Niantic inte uppskattar de olika spårningsverktygen, rapporterar Eurogamer. När Niantic-chefen John Hanke fick frågan om vad han tyckte om ”Pokévision” svarade han att den tog bort det roliga med spelandet.

– Nej, jag gillar inte det där. Jag är inte ett fan, sa han till Forbes under en intervjun i förra veckan.

Kräver återbetalning

Fansen har rasat efter justeringarna. Många har svarat med att ge spelet dåliga recensioner och krävt pengar tillbaka för saker de köpt på appen. Flera har också hotat med att sluta spela helt om Niantic inte tar tillbaka förändringarna. 

Publisert:

LÄS VIDARE