Saboterade PS4 i protest mot arbetsförhållanden

Amazon svämmar över av arga användarrecensioner som klagar över sina defekta Playstation 4-konsoler.

Förklaringen kan vara väldigt dramatisk.

Konsolerna sägs nämligen vara tillverkade trasiga med vilje.

Av totalt 2140 användarrecensioner på återförsäljaren Amazons hemsida har 595 gett Playstation 4 en etta i betyg i skrivande stund. Många av dessa påpekar att konsolen inte fungerade överhuvudtaget när de satte på den första gången. Problemet refereras till som ”blue light of death”, och tycks i de flesta fall bara kunna lösas genom att lämna in den defekta konsolen mot en ny.

Sony själva menar att det bara är en liten del av Playstation 4-skeppningen som drabbats och att man räknat med en viss mängd defekta konsoler redan på förhand.

Tekniksajten Neowin erbjuder dock en betydligt mer dramatisk förklaring: de trasiga PS4-maskinerna är tillverkade så avsiktligen.

”Kan som bäst sättas igång”

Det hävdar i alla fall en person som säger sig arbeta på Foxconn-fabriken i Yantai där Playstation 4 tillverkas. Arbetaren och hans kamrater ska medvetet ha saboterat produktionen i hopp om att på så sätt kunna belysa de dåliga arbetsvillkoren på fabriken.

– De PS4-konsoler vi har monterat kan som bäst sättas igång, ska arbetaren ha skrivit i en Baidu Tieba-tråd redan i augusti.
Foxconn har kritiserats internationellt för sina hårda arbetsvillkor, och det sägs även att företaget utnyttjar studenter som gratis arbetskraft.

Publisert: