Nyversionen av ”GTA: San Andreas” sågas

Samtidigt öppnas för Grand theft auto-samling i hd

Nyligen släpptes en ny version av ”Grand theft auto: San Andreas” till Xbox 360.

Men särskilt ny är den i själva verket inte – av allt att döma är det en portning av mobilspelet.

Den som vill återbesöka klassiska ”GTA”-spel kan dock komma att få sin bön hörd. Nu funderar nämligen seriens ägare på att göra en hd-samling.

Många ”GTA”-fans blev glada när Rockstar utannonserade att ”Grand theft auto: San Andreas” skulle få en hd-utgåva till Xbox 360. Glädjen blev dock kortvarig. När spelet släpptes förra veckan blev det uppenbart att Rockstar inte ansträngt sig särskilt mycket alls med spelet.

Sågar hd-”San Andreas”

Och nu när ansedda tekniksajten Digital Foundry undersökt 360-versionen pekar man på att spelet helt enkelt kan vara en halvdant uppdaterad portning av mobilutgåvan. Bilduppdateringen hackar, grafiken är långt ifrån optimerad att köras i hd-upplösning, och uppenbarligen är till och med den gamla Xbox-utgåvan att föredra.

Den som vill kunna spela om gamla ”GTA”-spel i ny teknikskrud får kanske hoppas på att ryktena om en framtida hd-samling inte är ryckta ur luften. Gamespot rapporterar att utgivaren Take-Twos chef Strauss Zelnick säger sig vara positivt inställd till idén och att företaget ”undersöker alla alternativ”.

Succé för ”GTA online”

En sak är säker: mer ”GTA” är att vänta. I Take-Twos senaste kvartalsrapport, som Venturebeat tagit del av, står det att läsa att företaget tjänar stora pengar på just ”GTA online”, multiplayerdelen till ”GTA V”, tack vare mikrotransaktioner (små köp inuti spelet).

– ”GTA online” har överträffat våra förväntningar och är i nuläget vår överlägset främsta intäktskälla på den digitala fronten, och har varit det sedan tjänsten lanserades, skriver Take-Two i ett pressmeddelande.

Publisert: