Tvingades ställa in tal om spel efter terrorhot

Publicerad 2014-10-16

Nu är Anita Sarkeesian kritisk mot arrangörerna

Feministen och spelkritikern Anita Sarkeesian har tvingats ställa in sitt framträdande på Utah State University den här veckan efter ett terrorhot mot skolan.

En person hotade att iscensätta en skolmassaker om Sarkeesian fick tillåtelse att tala där.

Nu riktar Sarkeesian hård kritik mot Utah State University för att inte ha gjort tillräckligt för att försöka stävja hotbilden.

Anita Sarkeesian är van vid hot. Efter att ha ägnat de senaste åren åt att kritisera sexism i tv-spel via föreläsningar och en populär Youtube-serie har hon fått lära sig att leva med ständiga hot om misshandel och våldtäkt.

Den här veckan skulle Sarkeesian ha framfört ett tal på Utah State University, men tvingades ställa in efter att universitetet mottagit ett terrorhot.

”Feminister har förstört mitt liv”

Personen som skickade in hotet via mejl lovade att iscensätta en skolmassaker om Sarkeesians tal genomfördes.

– Feminister har förstört mitt liv och jag ska ha min hämnd, skriver personen i mejlet.

Utah State University säger sig inte kunna garantera säkerheten på evenemanget eftersom Utahs vapenlagar tillåter alla med särskilda tillstånd att bära dolda vapen på dylika tillställningar.

”Oerhört upprörande”

Sarkeesian är dock kritisk mot skolan, och menar att man kunnat göra mer.

– Att inte kunna göra någonting åt det där, eller ens kunna vidta förebyggande åtgärder för att förhindra att det fanns vapen i föreläsningssalen, är oerhört upprörande, säger Sarkeesian  i en intervju med Fox 13 News.

”Inte rätt att alltid bära vapen”

Och det verkar som att Sarkeesian har en poäng. Enligt försvarsadvokaten Greg Skordas hade universitetet haft rätten på sin sida om de valt att förbjuda vapen i föreläsningssalen.

– Jag tror inte att någon kan läsa statens lag och påstå att en individ har rätt att bära vapen på universitetsområde vid alla tänkbara tillfällen, säger Skordas.

– Det finns onekligen undantag, och det här fallet tycks sannerligen vara ett sådant.

ANNONS