Svårt att se humorn i ”Goat simulator”

Utvecklarna har rätt: det finns bättre saker att lägga pengarna på

GETSIMULATOR ”Goat simulator” är fullkomligt idiotiskt. Gör dig själv en tjänst och spendera dina pengar på något annat.

Det är inte jag som säger det – utan utvecklarna själva. I spelets beskrivning på Steam gör de sitt bästa för att avskräcka konsumenterna från att köpa det.

Hjälten: självmordslysten get

Svenska Coffee Stain Studios har alltså inte bara gjort ett trasigt, trashigt och kufiskt spel om en självmordslysten get med flugpappertunga och dålig hållning – de är också de första att erkänna det.

Och de har en poäng: ”Goat simulator” är ett väldigt korkat spel. Man släpps ner i ett litet bostadsområde med omnejd och ges därefter fria tyglar att experimentera med den slapphänta ragdoll-fysiken. Under min första spelsession fastnar getens tunga på en bil som i sin tur fastnar på en människa. Därefter exploderar bilen. Geten knycklas in i ett staket.

Avsiktligt pajigt

Hade det här skett i ett vanligt spel hade jag antagligen skrattat rått. Men jag har svårt att finna humorn i ”Goat simulator” – helt enkelt eftersom det är avsiktligt pajigt. Coffee Stain Studios har behållit roliga grafikbuggar (som när geten klättrar på stegar och snurrar på huvudet), och ger dig bland annat möjligheten att byta ut getens bräkande mot ett drakvrål.

Börjar gäspa efter en kvart

Slutresultatet är onekligen ”tokigt”. Men utan någon större tanke bakom faller det mesta platt. Efter en kvart börjar jag gäspa och titta på klockan.

”Goat simulator” är inte mycket till getsimulator – utan snarare en klassisk one-trick pony.

Men till skillnad från de flesta andra utvecklare så hymlar i alla fall inte Coffee Stain Studios med det.

Utse årets spel – i vår stora läsaromröstning Guldstickan!

Publisert: